Geçmiş yıllara oranla ciddi ataklar yaşanan promosyon anlaşmaları gözleri, üzerine çekmeye devam ediyor. 

Bankalarla ihaleye çıkan kurumlar, çalışanların menfaatlerini korumak adına gereken tüm mücadeleyi göstermek için elinden geleni yapıyor.

Yeni promosyon anlaşması haberi ise Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden geldi. Halkbank ile kıran kırana geçen görüşmelerin ardından geçmiş dönemde imzalanan 8 bin 660 liralık promosyon anlaşmasında güncellemeye gidildi. 10 bin 250 lira artış ile yeni promosyon miktarı 18 bin 910 lira oldu.

Yapılan promosyon anlaşmasını, sürecin en başından beri takip eden Eğitim Bir Sen Atakum, duyurdu. Sendika tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

”Mevcut ekonomik dalgalanmalar göz önüne alındığında eğitim çalışanları promosyon güncellemeleri yapılmasının zaruri olduğu kanaati ile Atakum Mem ile Kasım ayında çıkmış olduğumuz yolda eğitim camiasına yeni bir kazanım sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mevcut sözleşme feshedilmeden, herhangi bir ceza ödemeden güncelleme yapmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen il başkanımız Sayın Hamdi Yıldız, ilçe müdürümüz Sayın Mehmet İrfan Yetik ‘e, ilçe şube müdürlerimiz ve bizlere destekleriyle güç veren siz değerli üyelerimize sonsuz teşekkürler.”