Galatasaraylı Yıldız Mauro Icardi'den Olay 23 Nisan Paylaşımı! Fenerbahçe'yi Unutmadı Galatasaraylı Yıldız Mauro Icardi'den Olay 23 Nisan Paylaşımı! Fenerbahçe'yi Unutmadı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, son zamanlarda dolaşıma giren bir iddia üzerine açıklama yapıldı. İddiaya göre, bir 17 yaşındaki bireyin seçmen kağıdı olduğu ve oy kullanma hakkına sahip olduğu belirtilmişti. Ancak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu iddianın doğru olmadığını ve yanıltıcı bilgiler içerdiğini vurguladı.

Açıklamada, seçim sürecinde oy kullanma hakkının, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve seçim yasaları tarafından belirlendiği hatırlatıldı. Buna göre, Türkiye'de seçmen olabilmek için en az 18 yaşında olmak gerekmektedir. Dolayısıyla, 17 yaşındaki bir bireyin seçmen olarak kaydedilmesi veya oy kullanabilmesi yasalara aykırıdır.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, söz konusu iddianın seçim sürecine ilişkin bilgi kirliliği yaratma amacı taşıdığını ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu belirtti. Seçmen bilgi kağıdının düzenlendiği iddiası da kesin bir şekilde yalanlandı.