Okullar, bu yıl pandeminin yıkıcı etkisinden uzaklaşarak yüz yüze eğitime başladı. Yakın zamanda ara tatile çıkan öğrenciler, ara tatilin bitmesiyle birlikte 15 tatil zamanını merak etmeye başladı. Peki, 15 tatil ne zaman? İşte merak edilenler!

15-19 Kasım tarihleri arasında ara tatile çıkan öğrenciler tekrar okullara geri döndü. Bundan sonraki ilk uzun tatil sömestr olarak da bilinen 15 tatil zamanı olacak. Aynı zamanda dönem sonu karneleri de alınacak. Öğrenciler şimdiden yarıyıl tatilinin tarihlerini merak etmeye başladı. MEB, 2021-2022 çalışma takvimini yayımladı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitimin devam edeceğini ifade etti.

2021-2022 Çalışma Takvimi Detayları

MEB, bu yılın çalışma takvimini yayımladı. Bu yıl da geçen yıl gibi 2 ara tatil ve 1 yarıyıl tatilinden oluşuyor. İlk ara tatil 15-19 Kasım tarihlerinde gerçekleşti. Dönem başından beri yüz yüze eğitime devam eden öğrenciler bir süre okullardan uzaklaştı.

 

Bu sene yarıyıl yani 15 tatil tarihi 24 Ocak-4 Şubat tarihleri arasında olacak. Öğrenciler ders yarıyılı bitiminde yani 21 Ocak’ta karnelerini alacak. Öğrenciler için toplam 16 günü bulan güzel bir tatil süresi oluşurken; öğretmenler sömestr tatilinin ikinci haftasında seminerlere katılacaklar.

İkinci dönemin bitişi ise 17 Haziran tarihine denk geliyor. Bu tarihten itibaren öğrenciler uzun bir tatile çıkacaklar. Yaz tatilinin bitişi genellikle eylül ayının ilk haftasına denk geliyor. Tatil süresince öğrenciler aileleriyle çeşitli aktiviteler yaparak ya da eğitici materyallerle verimli bir tatil süreci geçirebilirler.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den Yüz Yüze Eğitim Açıklaması

Bakan Özer birçok veli ve öğrencinin merakla beklediği yüz yüze eğitim konusunda açıklamalar yaptı. 6 Eylül tarihinden itibaren yüz yüze eğitime başlandı. O tarihten sonra ilk ara tatil 15-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. Bu süreçte öğrenciler tatilin keyfini çıkarırken öğretmenler de 1 hafta tatil yapıp online seminerlere katıldılar. Bakan Özer, ‘’Artık kaldığımız yerden birebir kararlılıkla ve tüm sağlık tedbirlerimizi uyarak devam edeceğiz” diye açıklama yaptıktan sonra iyi dileklerde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

 

Ara Tatil Dönüşüne Dikkat

Ara tatilde birçok öğrenci çeşitli sosyal aktivitelerde bulundu. Pandemi sürecinin devam etmesi nedeniyle bulaş riski de devam ediyor. Ara tatilden çıkan öğrenciler, okullarda arkadaşlarıyla bir araya gelerek eğitimlerine devam edecek. Bu süreçte okul içinde maske ve mesafe kuralına özellikle dikkat edilmesi gerekiyor. Ellerin sık sık dezenfekte edilmesi ise bulaş riskini azaltacaktır.