Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabinesini 1 Şubat Pazartesi günü topluyor. Okulların durumu ve yüz yüze eğitim gibi önemli konular masada olacak..

Okulların durumu ne olacak ? Yüz yüze eğitim başlayacak mı? Eğitim camiasının yakından takip ettiği konular kabine toplantısında masaya yatırılacak.

Toplantı sonrasında  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor.

GIDA FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞ

Son günlerde gıda fiyatlarındaki fahiş artış da yine masadaki önemli gündem maddelerinden. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan son durumu ve atılan adımları paylaşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma çıkışında fahiş fiyatlara ağır cezalar gelebileceğini ifade etmişti. Erdoğan, "Bu süreç içinde maalesef esnaflarımızın gerek sebzede, meyvede vs. hatta bakliyatta çok ciddi fiyat farklarının olduğunu görüyoruz. Bunun için de Ticaret Bakanlığımız yoğun çaba içinde. Bir ay içinde biz bu işi kontrollü bir şekilde yürüteceğiz. Vatandaşın bu noktada ezilmesine müsaade edemeyiz. Beyaz ette, kırmızı ette de bu süreci takipte tutuyoruz. Buradan seslenmek istiyorum. Siz bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir." demişti.

LOKANTA, KAFE, RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Koronavirüs salgınının kontrol alınması için hayata geçirilen sıkı tedbirler ile birlikte müşteri alımına kapatılan, yalnızca paket servis ve gel-al hizmeti veren restoran, kafe ve lokantaların durumu kabine toplantısının konu başlıkları arasında. Erdoğan, bu konuda, geçen cuma günü, namaz çıkışında gazetecilerin sorusuna verdiği yanıtta, "Okullarla ilgili, son dönemde, restoranlarla ilgili, açık mekanlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya gayret ettik. Şu anda lokantalarımızı vs. gözetleme gibi bir düşüncemiz var. Son açıklamalarında mali destekler noktasında 1000 ile 750-500 lira gibi desteği 3 ay süre ile verme kararı aldık, bu adımı atmakla da ciddi bir yükü üzerimize almış durumdayız." demişti.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI DEVAM EDECEK Mİ, ESNETİLECEK Mİ?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta içi her akşam 21.00 ile 05.00 saatleri arasında ve hafta sonu gün boyu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Bir süredir düşüşte olan vaka sayılarıyla birlikte bu konuda da bir esneme olabileceği beklentisi vardı ancak son 1 haftada vakalar yeniden artışa geçti. Kabine toplantısında kısıtlamalar ile ilgili yeni kararlar da değerlendirilecek.