6 Şubat'ta Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7'lik ve Elbistan merkezli 7.6'lık iki büyük depremde 38 bin üzerinde vatandaş hayatını kaybetti, binlerce vatandaş da evinden oldu.

Depremden etkilenen vatandaşlar, diğer illerdeki KYK öğrenci yurtlarına yerleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isterlerse depremzedelerin Antalya ve Mersin bölgesindeki otellere yerleştirilebileceğini, onlar için otellerde belli kontenjan hazırlandığını bildirmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ifadesinden sonra illerde çalışmalar başlatıldı ve KYK yurtları başta olmak üzere, misafirhaneler, oteller, pansiyonlar depremzedeler için kapısını açmaya başladı. Bu illerden biri Antalya.

Antalya ilindeki KYK yurtlarında 8 bin üzerinde depremzede kalıyor. Misafirhanelerde konaklayanların sayısı 4 bin 500 civarında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın otelleri de kullanıma açılacağını bildirdikten sonra Antalya'daki otel, pansiyon, apart gibi yerleşkelerde 74 bin'den fazla depremzede vatandaş kalmaya başladı.

Antalya'nın diğer ünlü ilçeleri olan Manavgat, Alanya gibi ilçe ve mahallelerde de 50 bini aşkın depremzede konaklıyor. Antalya ilinin genelinde kalan depremzede sayısı böylece 140 bin civarı olmakta. Otel gibi tatil yerlerinde kalan 40 bin depremzedeye de psikolojik destek verilmeye başladı.

 Antalya'daki depremzedelerin durumu ile ilgili Antalya Valisi Ersin Yazıcı'nın açıklamaları şu yönde:

 "Onlar için hayatı normalleştirmemiz lazım. O nedenle bu tür yerleri önemsiyoruz, her noktada kurmaya gayret ediyoruz. Kurduğumuz ekipler, depremzedeleri yerleştirdiğimiz yerleri tarayarak okul yaşındaki çocuklarımızı tespit etti. 12 bin civarında olduklarını belirledik. İkinci yarı yılda okula gitme istekleri kendi inisifiyatiflerinde, fakat biz hazırlıklarımızı tamamladık. Nakillerini aldırıp okula gitmek isteyen öğrencileri de taşıma yaparak okullarına götürüp eğitimlerini sağlayacağız.  

Misafirhanelerdeki sayımız 4 bin 250. Bu sayı değişmiyor, kapasite belli. KYK yurtlarında ise 8 bin üzerinde depremzede kalıyor. 50 binin üzerinde de Alanya, Manavgat, çevre ilçeler ve mahallelerde yakınlarının yanında kalan depremzedelerimiz bulunuyor. Dolayısıyla şehrimizde bizim kayıt edebildiğimiz 140 bin civarında depremzede görünüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri ve Sağlık Bakanlığı desteğiyle psikologlarımız, rehber öğretmenlerimiz danışmanlık hizmeti altında destek verdi. 80 binin üzerinde depremzede çeşitli nedenlerle hastanelerimize başvurdu ve muayeneleri yapıldı. 90 civarında yoğun bakımda hastamız var. 38-40 bin kişiye sağlık taraması için ulaştık. Antalya olarak seferber olduk." diyerek Antalya ilindeki depremzedelere yönelik çalışmaları aktardı.

Hali hazırda Antalya'da sağlıklı depremzedelerin ikameti dışında yaralanan depremzedelerin de hastanelerde tedavisi devam ediyor.