Diyarbakır’da 14 yaşındaki R.Ş. mide bulantısı ve kusma şikâyetiyle annesi tarafından hastaneye götürülünce korkunç gerçek ortaya çıktı. Hastanede gebe olduğu belirlenen R.Ş. ve annesi hastane polisi tarafından Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

DÖVEREK YAPIYORDU

Uzmanlar eşliğinde ifadesi alınan R.Ş., “Babam iki yıl önce benim özel bölgelerime dokunmaya başladı. Ardından da sürekli olarak bir bahaneyle kardeşlerimi markete, bakkala gönderme bahanesiyle 2-3 günde bir sayısız kez cinsel ilişkiye giriyordu. Bunları beni döverek yapıyordu, babamdan şikâyetçiyim” dedi.

Gözaltına alınan baba Ş.Ş. ise, “Bir baba olarak böyle bir şey yaptığımı sanmıyorum. Alkol kullanan biriyim, ancak böyle bir şey yaptığımı hatırlamıyorum. Ben iki yıldır eve bile düzenli gitmedim, kızımın ifadelerini kabul etmiyorum. Kızımın hamile olduğunu bilmiyordum. Çocuklarım bir hata yaptıklarında onlara kızardım, eşim valizimi hazırlamıştı, ben çalışmaya gidecektim. Suçsuzum” dedi.

CENİNİN BİYOLOJİK BABASI ÇIKTI

Sanıktan alınan kan örneğinden elde edilen genotip ile ceninden alınan doku örneklerinde belirlenen erkek genotip özelliğin anne, baba ve çocuk ilişkisi bakımından uyumlu olduğu rapor edildi. R.Ş'nin karnındaki bebeğin babasının kendi babası olduğu netlik kazanınca gebeliğe son verildi.

UZMAN RAPORU: OLAYIN ETKİSİNDE VE SÜREKLİ AĞLIYOR

Sosyal Hizmet Uzmanlarınca tutulan adli görüşme raporuna göre mağdurun yaşına uygun sözel ve bilişsel beceriye sahip olduğu, olayın etkisinde kaldığı için sürekli ağladığı, ifadelerinin doğru ve güvenilir olduğu bildirildi. R.Ş koruma altına alınırken, baba tutuklandı ve Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Mahkeme, sanığın 14 yaşından beri kızına iki yıl boyunca tecavüz ettiğini, eşinin evlere temizliğe gidip gece geç saatlere kadar çalışmasını fırsat bilerek diğer çocuklarını bakkala gönderme bahanesiyle bu tecavüzünü sayısız şekilde sürdürdüğünü belirtti.

30 YIL HAPİS CEZASI


Mahkeme yargılama sürecinde herhangi bir pişmanlık göstermediği, ailesine karşı sorumluluklarını yerine getirmediği, herhangi bir işte çalışmaması, sosyal ilişkileri dikkate alınarak cezasında alt sınırdan uzaklaşıldığını belirtti. Mahkeme sanığı önce 18 yıl hapisle cezalandırdı, tecavüzü çocuk olan öz kızına karşı gerçekleştirdiği için cezayı 27 yıla çıkardı.

İstismar suçunu birden fazla işlediği için cezada 1/3 artırım yapılarak 36 yıl hapisle cezalandırıldı. Mahkeme, suça öngörülen ceza miktarının 30 yıldan fazla olamayacağını dikkate alarak sanığı sonuç olarak 30 yıl hapisle cezalandırdı.