Bugün iç piyasada ekim ayı sanayi üretim endeksi ile hazine borçlanma programı açısından yapılacak 2 ihale takip edilecek. Buna göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası öncü verileri ile yapılacak hesaplamalara başvurulduğu 3 bankacı toplam rezervlerin geçtiğimiz hafta 3.5 ile 4 milyar dolar oranında bir artış ile 128 ila 130 milyar dolara çıkacağını hesapladı.

Benzer biçimde TCMB rezervlerinde geçtiğimiz hafta 3 ila 4 milyar dolar oranında bir artış ile 26 ile 28 milyar dolar aralığına çıkması bekleniyor. Buna göre Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ilgili verileri Perşembe günü saat 14.30'da kamuoyuyla paylaşacak.

Yabancı Para Mevduatında Düşüş Yaşanıyor

 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası toplam rezervleri ekim ayı sonundan itibaren 2 Aralık tarihine kadar 18 milyar dolar artış kaydetti. Bu artış ile beraber belirgin bir dış kaynak etkin rol oynamadı. Altın rezervleri 5 milyar dolar döviz rezervleri ise 13 milyar dolar oranında artış gösterdi.

Serbest Piyasada 1 Dolar Ne Kadar?

Türk Lirası, bu yıl dolar karşısında %30 oranında değer kaybetmesine rağmen 2 aydır Amerikan dolarının Türkiye piyasalarında satış fiyatı 18.6 etrafında yatay bir şekilde seyir izledi. Bu haberin kaleme alındığı dakikalar içerisinde 1 Amerikan dolarının değerinin 18.64 lira olduğunu söyleyebiliriz.

Euro/Dolar Paritesinde Son Durum

 

Güne 1,0536 ile başlangıç yapan Euro/Dolar Paritesi saat 9.45 itibarıyla %0,15 oranında artış ile 1,0552'den işlem görüyor.

Serbest Piyasada 1 Euro Ne Kadar?

 

 

Yine aynı şekilde bu haberin kalemi alındığı dakikalar içerisinde serbest piyasada 19,67 liradan aranan Euro’nun satış fiyatı ise 19,68 lira olacak şekilde gerçekleşiyor.