Türk Hava Yolları (THY) ve Emlak Konut, Arnavutköy'de gerçekleştirecekleri sosyal konut projesi ile İstanbul'da ev sahibi olmayanlar için yeni bir fırsat sunuyor. 13 bin bağımsız bölümün yer alacağı projede başvurular 2 Haziran'a kadar devam edecek. Ödemeler ise 7 bin 500 TL'den başlayacak.

İstanbul'da artan konut fiyatları nedeniyle dar ve orta gelirli kesim için ev sahibi olmak giderek zorlaşırken, sosyal konut projeleri önem kazanmaya devam ediyor. Bu doğrultuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye genelinde gerçekleştirdiği "İlk Evim, İlk İşyerim" ve "Yeni Evim" kampanyalarının ardından İstanbul'da ev sahibi olmayanlara yönelik yeni bir kampanya başlattı.

THY ve Emlak Konut iş birliğiyle gerçekleştirilen "Yenişehir Evleri Arnavutköy" projesi, İstanbul Yeni Havalimanı'na sadece 10 dakika uzaklıkta, 2.5 milyon metrekarelik bir alanda hayata geçirilecek. Proje kapsamında toplamda 13 bin bağımsız bölüm bulunacak.

Proje içerisinde az katlı ve yatay mimari anlayışına uygun olarak tasarlanan 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunulacak. Ödeme planı ise şu şekilde belirlendi:

Başvuru sahipleri, katılım şartlarını sağladığı takdirde, kura çekimi sonucunda yüzde 20 peşinat ödeyerek, 120 aya kadar vade ve 7 bin 500 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecekler. Ödemeler Emlak Konut ödeme sistemi aracılığıyla gerçekleştirilecek.

AK Parti'den sosyal medya uyarısı AK Parti'den sosyal medya uyarısı

Proje kapsamında gençlere özel bir kontenjan da ayrıldı. Gençlere yüzde 20 kontenjan sağlanacak ve 18-30 yaş arasındaki gençlerin ev sahibi olabilmeleri için gelir şartı aranmayacak.

Başvurular, Emlak Konut'un resmi web sitesi olan www.emlakkonut.com.tr üzerinden 2 Haziran tarihine kadar yapılabilecek. Kura çekimine katılmak için 1.000 TL başvuru ücreti ödenmesi gerekecek. Kura sonucunda hak sahibi olamayanlar başvuru bedelini geri alabilecekler.