Genel seçimlerden istedikleri sonuçları alamamaları nedeniyle Millet İttifakı'nda esen soğuk rüzgarlar, yerel seçimlerde izlenecek yol haritasına dair soru işaretlerini arttırdı.

2019 yerel seçimlerinde CHP ile ittifak yapan İYİ Parti'nin 2024 yerel seçimlerinde CHP ile ittifak yapmak için şart koşacağı iddia edildi.

Ekrem İmamoğlu: Akrabalık ve Siyaset Kamu Kurumlarında İşe Alım İçin Bir Kriter Olmamalıdır Ekrem İmamoğlu: Akrabalık ve Siyaset Kamu Kurumlarında İşe Alım İçin Bir Kriter Olmamalıdır

Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik 'değişim' çağrıları yükselmeye devam ederken, İYİ Parti cephesinde ittifakın devam ettirilmesi yönünde görüş ağırlık kazanıyor.

2019 yerel seçimlerine CHP ile birlikte giren İYİ Parti'nin, 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde ittifakın devamı için bazı büyükşehir belediyelerini isteyebileceği konuşuluyor. 

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre; İYİ Parti içinde merkeze daha yakın duran isimler, ittifakın yalnızca CHP’yle devam ettirilmesini "şartlı" olarak istiyor. 

CHP ile pazarlık edilmesi fikrini savunan bazı isimlerin önerileri arasında; yerel seçimlerde ittifakın sürdürülmesi durumunda aralarında Antalya’nın da olduğu bazı büyükşehir belediyelerinin İYİ Parti’nin yönetimine bırakılması yer alıyor.