Yargıtay Başkanlığı Seçimi Dokuzuncu Turunda Sonuç Alınamadı: Ömer Kerkez ve Mehmet Akarca Arasında Yarış Devam Ediyor Yargıtay Başkanlığı Seçimi Dokuzuncu Turunda Sonuç Alınamadı: Ömer Kerkez ve Mehmet Akarca Arasında Yarış Devam Ediyor

Mehmet Şimşek ve  Hafize Gaye Erkan'ın göreve getirilmesinden sonra ekonomide nasıl bir yol haritasının izleneceğini merak ediliyor. 

Kulislerde Türkiye'nin ekonomi yol haritasının yazıldığı ve yakında kamuoyuyla paylaşılacağı konuşulurken, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini devraldığı törende ekonomide rasyonellik vurgusu yapan Bakan Şimşek'in ekonomide yaşanan sıkıntılara çözüm getireceği beklentisi kamuoyunda yerleşti.

Posta'dan Murat Çelik'in paylaştığı kulis bilgilerine göre Merkez Bankası’nın dört başkan yardımcısı ve Para Politikası Kurulu (PPK) üyelerinin Mehmet Şimşek-Hafize Gaye Erkan tarafından belirleneceği, Türkiye ekonomisinin yeni dönemdeki yol haritasının yazıldığını ve yakında kamuoyuyla paylaşılacağı konuşuluyor. 

Yol haritasının temel prensiplerin vurgulanacağı ‘manifesto’ niteliğinde olacağını belirten Murat Çelik, özellikle dış piyasalara, ‘kurallara dayalı’ ve ‘rasyonel’ politikalara bağlılığın açıklanacağını söyledi.