Kamu görevlilerinin sorunları ve beklentilerinin değerlendirildiği görüşmede Genel Başkanımız Önder Kahveci ek gösterge, vergi dilimleri, sözleşmelilere kadro,  promosyonlar, Yardımcı hizmetliler gibi birçok konuda Türkiye Kamu-Sen’in beklentilerini Bakan Bilgin’e iletti. 

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO

Genel Başkan Önder Kahveci ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede; “Bugün sayın Bakana özellikle sözleşmeli istihdamının kamuda büyük sorunlara yol açtığını bir kere daha ifade ettik. Toplu sözleşmenin gereği olarak hazırlanacak olan sözleşmeli personele ilişkin kanun teklifinde istisnasız olarak bütün güvencesiz sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda kamuoyunun büyük bir beklenti içerisinde olduğunu bir kere daha vurguladık.

3600 EK GÖSTERGE 

“Gerçekleştirilen ek gösterge düzenlemesinin 2023 yılında yürürlüğe girecek olması nedeniyle önümüzde 3 aylık bir süre olduğunu varsayarak bu düzenlemenin aksayacak yönlerinin düzeltilmesi için taleplerimizi de sayın Bakan ile paylaştık. Bu noktada başta teknik hizmetler sınıfı ve genel idari hizmetler sınıfı çalışanları olmak üzere pek çok kamu çalışanının hak ettiği halde 3600 ek göstergeden faydalanamadığını, bazı meslek gruplarında mağduriyetler yaşandığını da dile getirdik. Bu nedenle kadro derecesi bire gelmiş olan bütün kamu çalışanlarının  3600 ek göstergeden faydalanması gerektiğini, bu konuda bir düzenleme yapılarak 2023 yılında yaşanabilecek mağduriyetlerinin önüne geçilebileceğini ifade ettik. Bununla ilgili olarak hazırladığımız kanun tekliflerini alternatifli olarak da sayın Bakan’a sunduk”

VERGİ DİLİMLERİ

Vergi dilimleri konusunda yaşanan mağduriyetleri de dile getiren Genel Başkan Kahveci, “Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen değişiklikle asgari ücret kadar olan ücret kısımlarının gelir vergisinden muaf tutulmasının olumlu bir uygulama olduğunu, ancak vergi dilimlerinde memur maaşları ile orantılı bir artış yapılmadığı için yeni mağduriyetler oluştuğunu bu nedenle kamu çalışanlarının vergi konusunda büyük bir haksızlıkla karşı karşıya olduğunu ifade ettik. Vergi dilimlerinin mutlak surette ekonomik gerçeklere göre belirlenmesi gerektiğini bir kere daha vurguladık”

PROMOSYON TARTIŞMALARI

“Ekonomik gelişmelere bağlı olarak daha öncesinde yapılan promosyon anlaşmalarının son derece yetersiz kaldığını, birkaç ay önce yapılan promosyon anlaşmaları ile bugünkü promosyon anlaşmaları arasında çok büyük farklar olduğunu bu nedenle de kamu çalışanları arasında büyük bir huzursuzluk yaşandığını sayın Bakan’a ileterek, kamu çalışanları adına yapılan promosyon anlaşmalarının mutlak surette güncellenmesi gerektiğini bir kere daha ifade ettik”

YARDIMCI HİZMETLİLER

“Buna ek olarak kamuda sayıları 110 bini bulan Yardımcı hizmetler sınıf personelinin büyük bir ayrımcılığa tabi tutulduğunu, memurlara verilmiş olan pek çok hakkın Yardımcı hizmetler sınıfı personeline tanınmadığını vurguladık Yardımcı hizmetler personelimizin pek çoğunun zaten kurumlarında memur görevi yaptıklarını, büyük çoğunluğunun da yüksekokul mezunu olduğunu eğitim düzeylerinin yüksek okul olduğunu bildiğimiz bu gerçekten yola çıkarak da yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personeli genel idari hizmetler sınıfına geçirilerek yaşadıkları sorunların giderilmesi ve kamuda kariyer ilkesinin hayata geçirilmesinin bu yolda sağlanacağı konusunda ki düşüncelerinizi de bakanlar bir kere daha paylaştık”

BAKAN BİLGİN: SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA ÇABA SARF EDİYORUZ

Türkiye Kamu-Sen’in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, “Dile getirdiğiniz bütün talepleri önemsiyoruz. Kamu görevlilerimizin sorunları ve çözümleri noktasında gece gündüz demeden çaba sarf ediyoruz. Bakanlık olarak bize iletilen her bir sorunun ayrı ayrı takipçisiyiz. Türkiye Kamu-Sen’in bu konulardaki bilgi ve birikimini de son derece önemsiyor ve diyalog mekanizması çerçevesinde karşılıklı olarak sorunları çözüme kavuşturma gayreti içinde olacağız” dedi.