UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki 3. eleme turu kura çekimi başladı. Temsilcimiz Medipol Başakşehir'in rakibi belli oldu. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki turnuvalarında eşleşmeler, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirildi. Devler Ligi'nde futbolseverlerin merakla beklediği kura çekiminde temsilcimiz Medipol Başakşehir Lig Yolu'ndan katıldı.

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR, VIKTORIA PLZEN-OLYMPIAKOS MAÇININ GALİBİYLE KARŞILAŞACAK

EŞLEŞMELER​
Başakşehir - V.Plzen/Olympiacos
Kranodar - Porto
Club Brugge - Dinamo Kiev
PSV/Basel - Lask

TRABZONSPOR VE YENİ MALATYASPOR
Şampiyonlar Yolu ve Temel Yol olmak üzere ikiye ayrılan UEFA Avrupa Ligi çekilişi ise TSİ 13.25'te başlayacak. Trabzonspor'un yanı sıra 2. eleme turunu geçmesi halinde Yeni Malatyaspor'un da katılacağı Temel Yol'un çekilişi, TSİ 15.00'te gerçekleşecek.

TRABZONSPOR VE YENİ MALATYASPOR'UN RAKİPLERİ​
Trabzonspor'un muhtemel rakipleri​
Sparta Prag
Espanyol - Stjarnan
Domzale - Malmö
AEK
Buducnost Podgorica - Zorya
Arsenal Tula - Neftçi

Yeni Malatyaspor'un Olimpija Ljubljana eşleşmesinden galip çıkması durumunda muhtemel rakipleri
PSV Eindhoven - Basel
Connah's Quay Nomads - Partizan
Flora Tallinn - Eintracht Frankfurt
HNK Rijeka
AS Jeunesse Esch - Vitoria

MAÇLAR NE ZAMAN OYNANACAK?
Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda ilk maçlar 6-7 Ağustos, rövanşları 13 Ağustos, Avrupa Ligi 3. eleme turunda da ilk karşılaşmalar 8 Ağustos, rövanşları ise 15 Ağustos'ta oynanacak.

ŞAMPİYONLAR YOLU NEDİR?
Şampiyonlar Yolu'nda, UEFA ülkeler sıralamasında 11. sıra ve daha aşağısında yer alan ülkelerin şampiyonları yer alacak. Lig Yolu'nda ise UEFA ülkeler sıralamasında 5. ve 6. sırada yer alan ülkelerin üçüncüleri ile, 7. sıra ve daha aşağısında yer alan ülkelerin ikincileri yer alacak.Şampiyonlar Yolu torbasında yer alan takımlar birbirleriyle eşleşecekler, Lig Yolu torbasında yer alan takımlar da birbirleriyle eşleşecekler. UEFA, bu yöntemle, ülkeler sıralamasında üst konumda yer almayan ülkelerin takımlarının grup aşamasına ön elemede büyük rakiplerle oynamadan katılabilmesini hedefliyor. Bu yöntem, halihazırdaki kura formatında da kullanılıyordu.

.