Kamudanhaber - Özel Haber

Kamudanhaber sitemizde yayınlanan , Eğitimsen - PKK ilişkisi ve açığa alınan öğretmenler haberimize , Eğitimsen'den yanıt geldi . Eğitimsen'in cevabı önceki gün sitemizde yayınlandı . 

Eğitimsen , sorduğumuz sorulara cevap vermek yerine; her zamanki gibi siyasi ve sendikal demagoji yaparak topu taca atma yoluna gitmiştir . 

Eğitimsen'in cevap metninde , Kamudanhaber sitemizin cevaplamasını istediği sorulara da yer verilmiştir...

Şimdi bu soruları cevaplayalım ...

Kamudanhaber sitesinin finansmanı konusunda herhangi bir sendikadan finans desteği görüyor musunuz ?

Bu soruyu bir sendikayı ima ederek üstü kapalı bir şekilde sormuşsunuz ...

Biz esas sormak istediğinizi açıkça soralım ve cevaplayalım...

Kamudanhaber sitesi, Memursen ve Eğitimbirsen tarafından fonlanıyor mu ?

El Cevap ; Kamudanhaber sitesi , ülkenin bölünmez bütünlüğünden yana tavır koyan , millet iradesine saygı gösteren , Tek Bayrak , Tek Vatan , Tek Dil , Tek Millet kavramlarıyla sorunu olmayan tüm sendikalara eşit mesafededir . 

PKK , Fetö , DHKPC , YPG , PYD , DAEŞ gibi terör örgütlerini koruyup, kollayan , onlara siyasi payanda olan , bu terör gruplarına destek veren her türlü siyasi ve sivil toplum örgütlerinin karşısında alenen taraftır . 

Sizlerin , iktidarı destekleme ve yandaşlık diye tabir ettiğiniz kavramlar şayet bizim bu ilkelerimizse biz sonuna kadar yandaşız ve tarafız ...

Bu ilkelerimiz ve yol haritamızla da gurur duyuyoruz . 

Memursen ve Eğitimbirsen tarafından fonlanan bir site değiliz . 

Kamudanhaber sitesinin ziyaretçi sayısı ve trafiğine baktığınız zaman , sadece Google reklam gelirleri ile bile kendi finansmanını sağlayacak büyüklükte bir site olduğunu görürsünüz ...

Terör örgütlerine destek veren siyasi partiler , sendikalar ve sivil toplum örgütleri hariç  olmak üzere;  haber sitemizde reklam ve duyuru yayınlamak isteyen tüm siyasi partiler , sendikalar ve sivil toplum örgütleri ücretlerini ödediği sürece reklamları ve duyuruları yayınlanmaktadır . 

Sendikalarla bunun ötesinde hiçbir ticari bağımız ve ilişkimiz yoktur . 

Kamudanhaber sitemizin , MEB'de açığa alınan öğretmenler haberini ilk olarak yayınlayan site olarak suçlamış ve sitemizin haberleri bürokratlar ve sendikadan aldığını ima etmişsiniz ?

Kamudanhaber İnternet sitesi , 10 yıldır internet üzerinde devlet memurlarına yönelik haberler yapan bağımsız ve taraflı haber sitesidir . 

Künyesinde tüm iletişim bilgileri açık bir şekilde yazılı , kesmiş olduğu fatura ile ticari kaydı olan ve devlete vergisini ödeyen , yapmış olduğu her habere karşı gerektiğinde hukuk karşısında hesap verecek sorumluluğa ve ciddiyete sahip haber sitesidir . 

Kamudanhaber sitesinin , diğer tüm haber siteleri ve basın organları gibi haber alma özgürlüğü bulunmaktadır . 

Milli Eğitim Bakanlığında açığa alınan öğretmenlerin sendikal bilgilerini, illerde açığa alınan öğretmen sayılarını , Bakanlıktan bilgi olarak alıp basınla paylaştınız . Hatta hatırladığımız kadarıyla , bu bilgiler ilk olarak PKK'ya yakın İMC TV isimli haber sitesinde yayınlandı . 

Sendika olarak açığa alınan öğretmenlerin bilgilerini Bakanlıktan almanızda bir mahsur olmazken , basın kuruluşlarının neden bu haberleri almasından rahatsızlık duyuyorsunuz ?

Kamudanhaber sitesinin , 11.500 öğretmenin PKK ile irtibatı olduğu gerekçesiyle açığa alındığını haber olarak yayınlaması , ilk kez duyuran site olması sizi neden geriyor ?

Bakanlıktan bilgi akışı olan bürokratlar herhangi bir sendikaya üye mi diye sorarken bile , art niyetli olarak bu haberlerin bizlere bir sendika kanalıyla geldiğini ima ediyorsunuz ?

Kamudanhaber sitesinin diğer haber siteleri ve basın yayın organları gibi haber alma özgürlüğü vardır . Milli Eğitim Bakanlığı, diğer Bakanlık ve kurumlarla ilgili her türlü haber konusunda editörlerimiz ilgili ve yetkili kişilere soru sorup , haber alabilirler . 

Basın, haber kaynağını açıklamamakta özgürdür . 

Ancak gerçekten merak ediyorsanız , 11.500 öğretmen haberimizin kaynağının Milli Eğitim Bakanlığı ve bürokratları olmadığını , haber kaynağımızın Başbakanlık kaynaklı bir haber kanalının Ankara Temsilcisi olduğunu açıklayalım . 

Bir diğer sorunuz , Ankara'da yolsuzluk vb. gerekçelerle görevden alınan bürokratlar diye soru sormuşsunuz ?

Ankara'da yolsuzluk yapan bürokrat varsa ve sizde bunu bildiğiniz halde savcılara suç duyurusunda bulunmuyorsanız , sizde suça ortak oluyorsunuz demektir .  

Eğitim emekçilerinin sorunlarını emin olun sizden daha fazla önemsiyoruz . Sendika olarak kendi internet sitenizi ve birde Kamudanhaber'i incelerseniz ; hangi tarafın daha çok eğitimcilerin sorunlarını dile getirdiğini ve çözüm istediğini göreceksiniz . 

Kamudanhaber sitesi olarak , PKK ile irtibatlı öğretmenler açığa alındığı gün " PKK'dan alınan öğretmenlere HDP ve Eğitimsen Sahip Çıkacak " diye manşet atmıştık . 

Yanılmadık ...

Gerçekten yanılmak isterdik ...

Kamudanhaber sitemizde , Eğitimsen'e sorular derken içerisinde birçok kez terör örgütü PKK konusuna değinmemize rağmen ; Eğitimsen olarak vermiş olduğunuz cevapta bir kez olsun PKK kelimesini bile yazmaktan imtina ettiğiniz , PKK'ya toz kondurmadığınız dikkatlerden kaçmadı . 

Gerçi sizde haklısınız , daha önceki genel başkanınız PKK'dan hüküm giymiş , YPG ve PYD terör örgütü üyeleri sendika genel merkezinde tedavi altına alınmış , Sendika olarak Kandil'in okulları boykot çağrısını emir kabul etmeniz , Kandil'e yapılan operasyonlarda canlı kalkan olan üyeleriniz vs . vs...

Kamudanhaber sitesi olarak , Devletine ve milletine kalkan olmayı değil ; Kandil'e kalkan olanlardan , PKK terör örgütünü kınamasını bekleyerek bizde ayıp ediyoruz .

Eğitimsen olarak ; PKK , YPG , PYD , DHKPC , Fetö , Daiş gibi illegal yapıların terör örgütü olduğunu çıkar açıklarsınız .  Bunların yapmış olduğu terör eylemlerini kınarsınız , işte o zaman bizde çıkar tüm kamuoyu önünde Eğitimsen'den özür dileriz . Eğitimsen konusunda yanılmışız deriz ...

Eğer ki kendi internet sitenizde, devlet tarafından terör örgütü olarak kabul edilen bu yapılara karşı  bir tepki ortaya koyarsanız ; herkesten önce biz tebrik eder ve yanınızda yer alırız ...


Aksi halde , biz her zaman olduğu gibi devletimizin ve milletimizin yanında saf tutar ; Terör örgütlerine ve payandalarına karşı mücadeleye devam deriz ...

Oktay YILMAZ 
Kamudanhaber Genel Yayın Yönetmeni
 
www.kamudanhaber.net​