Kamudanhaber.com - Özel Haber

Bilecik iline atanan Türkiye'nin ilk başörtülü il müdürü diye manşetlere düşen Fazilet Durmuş ile Eğitimbirsen Bilecik şube  Başkan'ını karşı karşıya getiren açıklamalar ve detaylar ...

Eğitimbirsen Genel merkezinin Bilecik ilinden görevden alınan il müdürü ile ilgili tepki koymuş ve bu tepki haber sitelerine yansımıştı . 

Geçtiğimiz günlerde de , Türkiye'nin ilk başörtülü ilçe müdürü diye ataması yapılan Altındağ ilçe müdürü Şefika Biçer ile EBS Ankara şube Başkan'ı Levent Köse'nin mahkeme , soruşturma ve savcılığa taşınan kavgası sitemizde haber olarak yer almıştı . 

Eğitimbirsen ile İl müdürü arasındaki kriz bu kez Bilecik ilinde ortaya çıktı . 

Türkiye'nin ilk başörtülü il müdürü diye ataması yapılan Fazilet Durmuş'a ilk tepki , Eğitimbirsen şubesinden geldi . Şube Başkan'ı Ahmet Selöz , il müdürüne Twiter üzerinden resti çekti . 

Bilecik'te İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okul müdürü olan Ahmet Selöz , aynı zamanda EBS Bilecik şube başkanlığı görevini yürütüyor . 

Şube Başkan'ı , İl müdürünün okul müdürlerine yönelik sözlerine tepki gösterdi . 

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, geçtiğimiz il genelinde eğitim alanındaki başarılarını daha da arttırma çabasında olduklarını, bunu da başaracaklarına inandığını belirterek, "Okul müdürleri başarısızlıklar sonrası mazeret üretmesin” Dedi.

İl müdürünün bu açıklamalarına sendika Başkan'ı Twiter üzerinden tepki koydu . 

Bilecik EBS başkanının il müdürüne tepkisi ; 



 
 Ahmet Selöz, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un yazısını paylaşarak, “'Başarı varsa hizmetlisinden en üst seviyeye kadar herkesin payı vardır, başarısızlık varsa okul müdürlerinindir, mazeret üretmesinler' yaklaşımı zaten ateşten gömlek giymek demek olan okul yöneticiliği adına müdürler için kırıcı ve hatta tehdit dili içeren bir söylemdir, hoş değil” ifadelerine yer verdi.