15 Temmuz gecesi ülke geneli yaşadığımız hain darbe girişimini tek vücut olarak bertaraf etmemizin coşkusu kahramanlık hikâyeleriyle taçlanmıştır. Karanlık gecenin aydınlıkla buluştuğu o geceyle birlikte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ile başta şahsım olmak üzere görev halinde olan tüm personelimizle ilk geceden itibaren meydanları doldurarak bu kutlu yürüyüşte milletimizle el ele olmuşuzdur. 
Sitenizin 28/08/2016 tarihinde yer alan "AKTİFSEN'İ KURANLAR GÖREVDE; ÜYE YAPTIKLARI AÇIĞA ALINIYOR"  ve 26/08/2016 tarihinde yer alan “MEB'DE FETÖCÜLER NASIL GİZLENİYOR?” konulu haberlerinizde yer alan iddialar şahsımla ilgili kısım asılsız olup, kamuoyunu yanlış algıya yönlendirmektedir. 
Söz konusu tarihte (2013) Edremit’te görev yapmıyordum. O tarihlerde Edremit’te  AktifSen’i kurmam akla ziyan. Çünkü 2012 yılından beri Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapıyorum. 31/05/2003 tarihinden beri de Eğitim-Bir-Sen üyesiyim ve iddia edildiği gibi hiçbir zaman sendikamdan istifa edip başka bir sendikaya geçmiş değilim. Bu durum MEBBİS kayıtlarında da mevcuttur. Bu süre çerçevesinde eğitim adına Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlediği politikalar dışında hiçbir çalışmayı desteklemedim. Özellikle 15 Temmuz sürecinde kamu kesiminde başlatılan açığa almalar neticesinde yüzlerine maske takan bu güruh FETÖ/PDY örgütünün de düstur edindiği hedef gösterme küstahlığına girişmiştir. 17/25 Aralık süreci niyetlerini ortaya koyan 15 Temmuz gecesi de ülkemizin geleceğine kast eden gözü dönmüş terör örgütü FETÖ/PDY ile ne 17-25 Aralık öncesinde ne de sonrasında hiçbir bağlantım bulunmamaktadır. Şahsıma yönelik başlatılan çirkin iftiralar asılsız olup, zamanında umduğunu bulamayan FETÖ/PDY uzantılarının oyunlarıdır. 
15 Temmuz süreci çok net gösterdi ki ne FETÖ/PYD elemanları ne de yardakçıları başaramayacaklar. Şahsımla alakalı bu karalama kampanyasıyla mücadelem hukuk önünde de devam edecektir. 
Çalışmalarınızda başarılar dilerim saygılarımla.

Erkan BİLEN
Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü