Eğitim ve Bilim Gücü Sendikası (Eğitim Gücü Sen), 24 Şubat tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına yolladığı yazı ile psikolojik danışmanların (PDR) diğer bakanlıklarda "danışmanlık tedbiri" görevlerine ücret ödenmesi talebinde bulunmuştu. Psikolojik danışmanlar, "danışmanlık tedbiri" görevlerine gittiklerinde herhangi bir ücret alamıyorlardı.

Sendikanın yazdığı yazıya Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Bütçe Genel Müdürlüğü ve Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yazıları ile cevap geldiği bildirildi. PDR mensupları için  "danışmanlık tedbiri" uygulama ücretinin ödeme usul ve esasları belirlendiği belirtiliyor. Psikolojik danışmanlar artık danışmanlık tedbiri görevlerinden ücret alabilecekler.

Bankacılık Sektöründe Mevduat Faizi Yüzde 67'yi Aştı: 1-3 Aylık Mevduat Faizi Rekor Seviyeye Ulaştı Bankacılık Sektöründe Mevduat Faizi Yüzde 67'yi Aştı: 1-3 Aylık Mevduat Faizi Rekor Seviyeye Ulaştı

Eğitim Gücü Sen'den yapılan açıklamada "Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikasının göstermiş olduğu yoğun mücadele sonucunda danışmanlık tedbiri uygulaması ücret konusu, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı Bütçe Genel Müdürlüğü ve Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yazılarıyla sonuca bağlanmıştır. İlgi yazılarla danışmanlık tedbiri ücretinin hangi Bakanlık ve ödeme kaleminden yapılacağı netlik kazanmıştır. Eğitim ve bilim gücü dayanışma sendikasının 24.02.2023 tarih ve 108 sayılı yazısıyla Millî Eğitim Bakanlığı’na iletmiş olduğu talep karşılık bulmuş, Danışmanlık tedbiri uygulama ücretinin ödeme usul ve esasları belirlenmiştir" dendi.