20 Ocak Cuma günü başlayan sömestr tatili 6 Şubat Pazartesi günü sona eriyor. İkinci dönemin ilk zilinin çalacağı pazartesi günü İstanbul'da yağması beklenen kar yağışı nedeniyle okullar tatil olacak mı sorusu gündemde belirsizliğini koruyor. 

Ülke genelinde hava sıcaklıklarında yaşanan sert düşüş ile birlikte kar yağışı bazı illerde etkisini artırmaya başlarken, bazı iller içinde peş peşe uyarılar geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan hava durumu raporlarına göre bazı illerde yoğun ve kuvvetli kar yağışı bekleniyor. İstanbul’a Pazar günü sabah 08:00'den itibaren Sibirya kökenli daha soğuk bir havanın etkisine gireceği öngörülürken, uzmanlar tarafından yoğun kar yağışı beklendiği açıklandı. 

Tatil Uzayacak mı?

Henüz resmi kaynaklardan tatilin uzatıldığına dair bir bilgi paylaşılmazken, kar yağışının etkisine göre okulların tatil edilip ya da edilmemesi yönünde karar verilecek.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya dün İstanbul için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarının ardından şu paylaşımı yaptı:

''Kıymetli Hemşehrilerim, saat 16.00 itibarıyla Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgilere göre #İstanbul’da; Cumartesi ve Pazar günü karla karışık yağmur beklenmektedir Lütfen TEDBİRLİ VE DİKKATLİ OLALIM Gelişmelerden sizleri sürekli bilgilendireceğiz.''