İnsan öğrenmeye her zaman muhtaçtır. Öğrenmek kadar değerli, kıymetli nimet yoktur. Öğrenim çağındaki gençlerimizin çok dikkat etmeleri gereken en önemli ilke “öğrenmek” olmalıdır.
 
Öğrencilik yıllarında bilgi, kültür,görgü, toplumun değerleriyle alakalı tutumları öğrenmelidir. Öğretilmelidir. Aile büyükleri, küçükleri başkalarının evladı gibi düşünmelidir. Hatalarını, doğrularını tarafsız tespit etsin.
 
Okullara kayıt yaptıran gençlerimiz derslerini günlük çalışmalıdırlar. Akşam evlerine gittiklerinde o gün okulda işlemiş oldukları konuları tekrar etmelidirler.
 
Çoğu kişi okuyup da ne olacaksın diye çalışma istek ve arzusunu kırabiliyor. Okumayan insanların sonunu anlatarak ve yaşamlarını göstererek çocuğumuzun doğru düşünmesini sağlayabiliriz.
 
Öğrencinin okulu zoraki oturulan, öğretmenlerin dinlemeleri gerektiğini düşüncesinde olmamalıdır. Eğitim ve öğretimin kendinin ihtiyacı olduğunu kavraması gerekir.
 
Çocuğumuza anne baba olarak iş sahibi olmanın yeterli ve zorunlu öğretimin tamamlaması gerektiğini aklına ,zihnine yerleştirmeliyiz.
 
Öğrencinin sınıf kurallarına uyması gerektiğini velilerde anlatmalıdırlar. Sınıf ortamında ders öğrenmenin daha kolay ve daha verimli olduğunu veliler kavratmalıdır. Öğrencilere sık sık hatırlatmalıdırlar.
 
Bir kere şu konuda anlaşalım. Hiçbir öğretmen, anne baba, öğrencinin büyükleri öğrencilerin kötü olmasını istemezler. Okusunlar vatana millete hizmet etsinler için çalışırlar.
 
Çalışma disiplini, hürmet,iletişim, büyüklere saygı, selamlaşma okul sıralarında öğrenilir. Ders çalışmayı sevmeyen öğrenci hayatta başarılı olacağını unutmalıdır.
 
İstediği alana girerek mazeret üretmeye devam ediyorsa demek ki, aile zamanında tedbirlerini almamış. Okul olurda günlük ödev olmaz mı? Okulda yabancı dil öğrenecekse mutlaka öğrenci yazacak, ezberleyecek ve okuyacak.
 
Dini öğrenimde ise daha hassas olmalıdır. İnsanlara dini vazifelerini yaptırırken hata yapmayacak şekilde eğitimini almalıdır. Zamanında gelmeli, zamanında ibadetlerini eda etmelidir.
 
Kendisinin kusursuz olduğunu düşünmemelidir. Özellikle kendini bilgiyle, kuran okumasıyla geliştirmelidir. Tavşanlı ilçesine giden olursa sultan selim camii imam hatibiyle tanışmanızı isterim.
 
Her alanda okuyan öğrenciler ülkemizin geleceğidir. Ders ve zaman disiplini olmadığı yerde başarı olmaz. Bugün futbol takımlarının başarısının altında ağır ve disiplinli antareman yatmaktadır.
 
Çalışılmadan öğrenilen bilgi olduğunu ne okudum ne de duydum. İllaki çalışılacaktır. Öğretmenler dinlenilecektir. Günlük dersler tekrar edilmelidir.
 
  
Cep telefonuna verdiği ehemmiyeti derslere vermeyen öğrenci başarılı olamaz. Cep telefonun sınırlandırılması gerektiğine inanıyorum.