ÖABT pazar günü sonlandı. Sınavda görev alan gözetmen öğretmenler ve diğer sınav görevliler ve ücretleri haberimizde.

ÖSYM’DEN SINAV GÖREVLİ ÜCRET ARTIŞINA DAİR AÇIKLAMA
ÖSYM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "2022 yılının ilk altı ayı (Ocak-Haziran dönemi) için 2022 Ocak ayında belirlenen görevli ücretleri, 1 Ocak 2022'den bu zamana kadar gerçekleştirilen YKS dahil tüm sınavlarda (19 sınav) görev alan sınav görevlilerimize aynı tutarlar üzerinden ödenmiştir. 2022 yılı ikinci altı ayı (Temmuz-Aralık dönemi) için görevli ücretleri güncellenecek ve belirlenecek görevli ücretleri 1 Temmuz'dan itibaren yılsonuna kadar uygulanacak sınavlarda geçerli olacaktır. Tüm sınav görevlilerimize katkıları ve emekleri için teşekkür ederiz."

2022 ZAMLI ÖSYM SINAV GÖREVLİ ÜCRETİ NE KADAR?
2022 Temmuz ayında milyonlarca memur, emekli ve asgari ücretlinin maaşına zam yapılacak. Öğretmenler de zamlı maaşlarını merakla beklemeye başladı.  Temmuz ayında öğretmenlere yüzde 42 oranında bir zam yapılması bekleniyor. Öğretmenler zamlı maaşlarını hesaplarken bir yandan da ÖSYM sınav görevli ücretlerinin ne kadar olduğunu merak ediyor. ÖSYM sınav görevli ücretlerine de yüzde 50 oranından fazla zam yapıldı. 2022 ÖSYM zamlı sınav görevli ücretleri henüz netleşmedi. 

Temmuz ayından itibaren ÖSYM sınavlarına girecek olan adaylara yaklaşık olarak yüzde 50 oranında zamlı sınav görevli ücreti verilecek. Zamlı ücretler 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

2022 TEMMUZDAN GEÇERLİ SINAV GÖREVLİ ÜCRETLERİNE ZAM YAPILDI
ÖSYM tarafından 3 Temmuzda yapılan Dikey Geçiş Sınavlarında görevli öğretmenlerin ücretleri hesaplara yatırıldı. Buna göre salon başkanı 340 lira, gözetmen 300 lira oldu.

2022 Temmuz-Aralık ÖSYM zamlı sınav görevi ücretleri belli oldu. Öğretmenler düşük sınav görevi ücretlerinden dolayı ÖSYM sınavlarında görev almama kararı almıştı. Yapılan son güncelleme ile birlikte 2022 KPSS sınav görevli ücretleri de dahil tüm sınav gözetmenlerine ödenecek ücretler belli oldu.

MEB den sonra ÖSYM sınavlarında görevli Salon Başkanı ve Gözetmen görevli ücretleri de belli oldu.

ÖSYM sınav görevli ücretlerine (gözetmen, yedek gözetmen, salon başkanı) 2022'nin ikinci 6 ayından itibaren zam yapıldı.

GÜNCEL ÖSYM SINAV GÖREVLİ ÜCRETİ
ÖSYM Sınav Görevli ücreti Gözetmen: 300 TL 
ÖSYM Sınav Görevli ücreti Yedek Gözetmen: 263 TL 
ÖSYM Sınav Görevli ücreti Yardımcı Engelli Gözetmen: 427TL 
ÖSYM Sınav Görevli ücreti Salon Başkanı: 340 TL 
ÖSYM Sınav Görevli ücreti Bina Sınav Sorumlusu: 625 TL 
ÖSYM Yardımcısı Sınav Görevli ücreti Bina Sınav Sorumlusu: 426 TL 
ÖSYM Sınav Görevli ücreti Bina Yöneticisi: 426 TL 
ÖSYM Sınav Görevli ücreti Bina Yöneticisi Yardımcısı: 350 TL