MÜLAKATA KARŞI DEĞİLİM.

               Yazıyı okumadan başlığa bakarak hemen kaşlarınızı çatıp yorumlara girerek karşı yorum yazmayın derim. Çünkü aslında hemen hemen tüm sendika ve derneklerin karşı olduğu bir konu.

               Öğretmen olabilmek için üniversite sınavını, fakültedeki tüm vizeleri finalleri ardından KPSS ‘yi geçmiş olan öğretmenler 2016 15 Temmuz ardından yapılan Arşiv Araştırması ve Güvenlik Soruşturmasını da geçmelerine rağmen Mülakata alınarak elenmelerini doğrusu hiç doğru bulmuyorum.

                Diğer tüm meslek içi yükselme sınavlarının yazılı sınav akabinde olmak koşulu ile Mülakat ile yapılmasını şahsen destekliyorum.

                Mülakat Arapça kökenli bir kelime. Karşılıklı konuşma anlamındadır. Karşılıklı soru sorarak soru cevap olarak konuşma .

                Mesleki yükselmelerde Mülakatın olmasının tarafımca haklı gerekçeleri var maddeler halinde sıralayabilirim.

               Birincisi ; birçok meslek tek başına bilgi ölçmek ile seçilemeyecek ölçüde önemlidir. Hakimlik Savcılık gibi. Duruş dirayet kararlılık gibi hususi özellikleri ancak o meslekte ilerlemiş tecrübeli kişiler tarafından tespit ve tayin olabilir.

              İkinccisi ; her mesleğin özellikleri farklı olmakla beraber yönetici seçiminde ölçülen bilginin yanında temsil kaabiliyeti de ölçülebilmelidir.

             Üçüncüsü; yurt dışı seçimlerinde temsil yeteneği belki bilginin önüne geçmekte ve Türk kimliğinin temsili açısından boy kilo davranış her yönden ülkemizin temel nitelikleri ile ve temel değerleri ile bağdaşmasına özen gösterilecek kişi veya kişilerin seçilmesi amacı ile Mülakatın gerekli olduğunu düşünüyorum.

                      Şimdi siyasi irade sendika vs diye yorum yapacak olanlara Amerikan Yağma Sistemini araştırmalarını öneririm.

                      Mesleğimiz olması hasebiyle eğitim yöneticisi seçiminde ise mülakatın bir zorunluluk olduğu kanaatini taşıyorum. 20 yıllık meslek hayaımda yaşadığımız türlü olumsuzlukları görerek bu olumsuzlukları yaşamamak adına bilgi görgü ve tüm yönlerden temsil kabiliyetine haiz kişilerin seçilebilmesi için ( teorik olarak) Mülakatın olmazsa olmaz olduğu fikrindeyim.

               Hele hele 16 Nisan Referandumu ile kabul edilmiş olan yeni yönetim sisteminde 5 yılda bir gelen irade tüm üst düzey bürokrasiyi atayacak ve siyasi tüm sotumluluk 5 yıl süre ile geldiği ve getirdiği kişilerde olacak. Hal böyle iken bürokrasi tüm yönetim kademelerine kendisi ile uyumlu çalışacak ekibi getirecek. Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz sistem artık bu. Milli irade kararı ile bu.

             O halde benim başından beri anlatmaya çalıştığım şekli ile Mülakatın kaçınılmaz oluşu -----­yazılı sınav akabinde olması koşulu­­ ­­- ile hayatımıza girdiği görülecektir.

             Ahlanıp vahlanıp tu kaka ile vakit kaybetmek yerine yeni sisteme adapte olmakta fayda var.

            Yeni derken Eğitimci olup eli kalem tutan farklı sendikalara mensup olan ve farklı mecralarda yazan LİDER EĞİTİMCİ YAZARLAR DERNEĞİNİ Yönetim Kurulu özelinde tebrik ediyorum. 37 nolu üyesi olarak bünyesine katılmış olmaktan duyduğum onuru ifade etmek isterim.

             Eğitimci olan tüm paydaşlarımıza yapacağı çalışmalar ile değer katacağından emin olduğum Derneğe ve Yönetimine başarılar diliyorum

             Ayrıca 15 Temmuz Darbe girişiminde ve vatan savunmasında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize  Rahmeti Rahman dilerken Gazilerimize ise cansağlığı temenni ediyorum. Allah birdaha Aziz Milletimize böyle acılar yaşatmasın.( Amin) 

           Kalın sağlıcakla.