Bakanlıkça düzenlenecek olan 9-10 şubat tarihleri arasında  "Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi: Gelenekten Geleceğe Erken Çocukluk Eğitiminin İnşası Zirvesi'' başlıklı olan ve amacı  okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve niteliğinin artırılması olan "2023 Erken Çocukluk Eğitimi Vizyonu'' görüşülecek.

Bu zirveye UNICEF işbirliği yaparken,birçok ülkeden alanlarında uzman olan akademisyen,uluslarası kuruluş ve STK temsilcileri ile eğitim uzmanları katılım gösterecek.

Davet gönderilen ülkeler ise şöyle :

-Azerbaycan, Çekya, Danimarka, Gürcistan, İrlanda, İsrail, İtalya, Kore Cumhuriyeti, Kosova, KKTC, Macaristan, Özbekistan, Pakistan, Portekiz, Romanya, Tayland ve Kazakistan 

Bakan Özer gönderdiği davet mektubunda şu ifadeleri kullandı :

"Erken çocukluk eğitimi, bir çocuğun kimliği ve kişiliğinin inşasının temellerinin atıldığı, çocukların öğrenme becerileri ve ileriye dönük gelişimleri için güçlü zemin teşkil eden oldukça önemli bir dönemi kapsamaktadır. Erken çocukluk eğitimine yapılan yatırımın getirisi uzun vadede hem bireysel hem de toplumsal açıdan yüksektir. Bu nedenle, çocukların bilişsel ve sosyal gelişimlerini destekleyecek güvenli ve kaliteli öğrenme ortamlarına erişimlerini sağlamak, sadece çocuklar ve aileleri için değil, aynı zamanda daha eşit ve üretken bir toplum için de büyük önem arz etmektedir.

Söz konusu zirvede yenilikçi, duyarlı, destekleyici bir erken çocukluk eğitimi sistemi tartışılacaktır. Aynı zamanda katılımcı ülkeler, zirve vesilesiyle erken çocukluk eğitim sistemlerine ilişkin politikaları ve en iyi uygulama örneklerini tartışma ve paylaşma fırsatına sahip olacaklardır. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) işbirliği ile gerçekleştireceğimiz 'Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi: Gelenekten Geleceğe Erken Çocukluk Eğitiminin İnşası Zirvesi'ne katılımınızdan memnuniyet duyacağımı ifade etmek isterim."

Bunun dışında Pakistan Eğitim Bakanı ile telefonda görüşen Özer'e Pakistanlı Bakandan memnuniyetle katılım gösterileceği cevabı geldi.