Kamudanhaber-özel 

Ak parti Genel sekreteri ve Uzlaşma komisyon üyeleri bugün 657 sayılı devlet memurluğu değişimi için komisyon yeniden toplanıyor,ve mesaisine yeniden devam ediyor.

Ak parti Muhaletle anlaşma saglarsa eger “devlet memuru” yerine “kamu çalışanı” kavramını getirecek.Memurlar, işçiler, sözleşmeliler, kadro karşılığı sözleşmeliler “kamu çalışanı” adı altında tek bir statüde toplanacak.

Hükemet 15 Temmuz kanlı darbe gecesinden sonra çıkartılan mini anayasa paketinin içerisinde 657 sayılı devlet memurlugu kanunu muhalefet komisyon üyeleriyle anlaşma sağlarsa yerine yenisi getirilecek.

Yeni düzenlemede reformlar hayata gecerek ömür buyu devlet memurluğu anlayışı silinecegi gibi, Memurlar gerektiğinde işten kolaylıkla çıkarılabilecek. Memur maaşları verimlilik esasına göre belirlenecek. Eş durumu gibi nedenlerle memurların büyük kentlerde birikmesi önlenecek. Görevden alınanların mahkeme kararıyla dönmesi zorlaştırılacak.

Bu düzenlemeyle memurların performans öne cıkacak disiplin cezaları yenide yapılandırılacak ve performansa göre maaş sistemi gelecek.

Muhalefetin teklife sıcak bakmadığı öğrenilirken, komisyonun 657 konusunda bugün anlaşma ihtimali olduğu da gelen bilgiler arasında.