Kamudanhaber.com - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sözleşmeli öğretmen alımları için yapılacak olan başvurularda, kişilerin dikkat etmesi gereken hususları açıkladı. Açıklamada öğretmenler için başvuru süre yasağının bulunması dikkat çekti. Süre yasağının daha önce sözleşmeli öğretmen statüsünde eğitim vermiş olan öğretmenler için geçerli olduğu kaydedildi.

Sözleşmeleri Daha Önce Fashedilenlere Süre Yasağı Geldi

MEB'in  İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü (İKGM), yazılı açıklamasında daha önce sözleşmesi feshedilmiş olan öğretmenlerin ancak 1 yılı doldurmaları halinde tekrar sözleşmeli öğretmen pozisyonu için başvurabileceklerini açıkladı. Buna göre öğretmenler, daha önceki başvuru tarihlerinin üzerinden 1 yıl geçmediği müddetçe tekrar sözleşmeli öğretmenlik için başvuruda bulunamayacak. 
Öncesinde sözleşmeli öğretmenlik yapmış olanların, başvuru tarihlerinin son günü üzerinden 1 yıl geçmesi gerekmektedir. Bu şartı sağlayan öğretmenlerin 2016 KPSS'de atanacağı alanlardan en az  50 ve üzerinde puan almış olmaları isteniyor. Uygun şartları sağlayan öğretmen adaylarının, sözleşmeli öğretmenlik pozisyonuna başvurabileceği kaydedildi.

Farklı Pozisyonlarda Çalışanlara Süre Yasağı Olmayacak

MEB, "Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusu"nda aynı zamanda daha önce öğretmenlik yapmamış olan kişilerin başvuru süreleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Buna göre daha önce sözleşmeli öğretmen olarak çalışmamış olan fakat başka unvanlarda çalışmış olan kişilere, sözleşmeli öğretmenlik başvurularında süre yasağı getirilmediği kaydedildi. Diğer unvanlarda sözleşmeli olarak çalışırken, sözleşmeleri feshedilen kişiler, süre yasağına tabii tutulmadan yalnızca KPSS 2016 puanları ile değerlendirilecek.

Duyuruda yer alan düzenlemelerin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu kapsamında hazırlandığı ve bu sebeple rüm sözleşmeli öğretmen atamalarında aynı şartların uygulanacağı belirtildi. Ayrıca, kanunda yer alan şartların sağlanmasının yanında başvuruda bulunacak olan öğretmenlerin MEB tarafından belirlenen diğer şartları da yerine getirmiş olması gerekmektedir.