Kamudanhaber . com - Özel Haber

Başbakan Binali YILDIRIM geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın açıklamasında Fetö soruşturmaları kapsamında devletten ilişiği kesilen memurlarla ilgili açıklamalar yaparken , 14 bin öğretmenin PKK terör örgütü ile ilişkisi olduğunu , bu öğretmenlere yer değişikliği getirileceğini ve batı illerine tayin edileceğini açıkladı . 

Kamudanhaber sitesi olarak geçtiğimiz günlerde , " MEB'DE 16 BİN PKK'LI ÖĞRETMEN" başlığı ile bu haberi gündeme getirmiştik . Haberimizde 4 bini direk PKK ile ilişkili olmak üzere toplamda 16 bin PKK sempatizanı ve destekçisi öğretmen olduğunu açıklamış ve bu öğretmenlerin meslekten atılması gerektiğini belirtmiştik . 

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz hafta Fetö Terör örgütünden 28 bin öğretmeni meslekten attı . PKK'lı öğretmenler neden atılmıyor ? 

PKK terör örgütü değil mi ?

Milli Eğitim Bakanlığı , 29 Aralıkta Doğu ve Güneydoğu'da asker tarafından PKK terör örgütüne karşı yürütülen operasyonları protesto amacıyla grev kararı alıp , teröristlere destek vermek için meydanlara çıkan ve iş bırakan öğretmenlere soruşturma başlatmasına rağmen , bu soruşturmalar bir türlü sonuçlandırılmadı . 

Devletin ve MEB'in , Fetö terör örgütüne destek veren memurlara gösterdiği refleksi ; PKK'lı terör örgütüne destek veren memurlara karşıda göstermesi bekleniyor . 

Sayın Başbakan'ın , Pkk ile ilişkisi olan öğretmenlerin yerini değiştireceğiz sözü talihsiz bir açıklamadır . Batı illerinde hangi veli yerini değiştirdiğiniz öğretmene çocuğunu emanet eder . 

PKK terör örgütüne destek verdiği için Batı iline gönderilen öğretmenleri , vatanını seven hangi öğretmen içine kabul eder ve onunla aynı ortamı paylaşıp mesai yapar ?

Başbakan'ın , PKK ile ilişkisi olan öğretmen açıklamasından sonra , özellikle batı illerindeki öğrenci velileri ve öğretmenler 2 gündür Twiter üzerinde # PkklıÖğretmenİstemiyoruz tagı ile gündem oluşturmaktadır . 

Sayın Başbakan , Milli Eğitim Bakanı kendi torunlarını batı illerinde bu öğretmenlere emanet eder mi ?

Sayın Müsteşar ve İnsan Kaynakları Genel Müdürü Ankara'da kendi çocuklarını bu öğretmenlere emanet eder mi ?

Kendi torunlarınızı ve çocuklarınızı PKK'lı öğretmenlere emanet etmeyeceğinize göre , milletin çocuklarını da PKK'lı öğretmenlere emanet etmeyeceksiniz. 

Sonuç olarak ; Başbakan'ın PKK'lı öğretmenlerin yerini değiştireceğiz sözüyle cin şişeden çıkmıştır . Bu saatten sonra bu öğretmenleri Batı'ya getiremezsiniz. Doğuda tutarsanızda , bu hainler çocukları zehirleyip örgüte elaman kazandırmaya devam eder . 

Çözüm bellidir . 

Teröristten öğretmen olmaz !

PKK ile iliskisini olan öğretmenlerin tamamı OHAL kapsamında KHK ile ihraç edilmelidir .