Milli Eğitim Bakanlığı çocuğunu özel okulda okutmak isteyen velileri yakından ilgilendiren özel okul teşvik kılavuzunu açıkladı. Velilerin çocuklarını devlet yerine özel okullara göndermesini amaçlayan teşvik primi geçen senelerde de uygulanmıştı.
Bu seneki teşvik kılavuzunda yer alan bilgilere göre özel okul başvuruları 15 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu teşvikten faydalanmak isteyen veliler, başvurularını devlet ya da özel okullarda kurulan başvuru masalarından gerçekleştirebilecek.
Özel Okul Teşviki 15 Ağustos’ta Başlıyor
Başvurular size yardımcı olacak olan görevli tarafından e – Okul üzerinden “Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü” üzerinden gerçekleştirilecek. Çocukların özel okullara kayıt yaptırabilmesi için öncelikle bir okulda kaydının bulunması şartı bulunuyor. Bu şarta uymayan çocukların öncelikle bir okula kaydı yapılacak, ardından bu okuldan özel okula başvurusu yapılacak. Bu seneki teşvik kapsamında 75 bin öğrencinin ilk defa teşvikten yararlanacağı öğrenildi.
Eğer özel okul teşvikine geçen yıl başvuruda bulunduysanız ve çocuğunuz ara sınıfa devam ediyor ise, o zaman tekrar başvuruda bulunmanıza gerek kalmayacak. Çocuğunuz teşvikten yararlanmaya devam edecektir.
Teşvik Bedelleri Belli Oldu      
Özel okullara teşvik primleri de belli oldu. Buna göre;
Okul öncesi eğitim için: 2 bin 860 lira
İlkokul eğitimi için: 3 bin 440 lira
Ortaokul eğitimi için: 4 bin lira
Temel lise eğitimi için: 3 bin 440 lira teşvik verilecek.
Verilecek teşvikler aylara bölünecek. Teşvikin %35’i Kasım ayında, %35’i Şubat ayında, %30’u ise Haziran ayında olmak üzere 3 parça olarak okula ödenecek. Teşvik sonuçları 5 Eylül’de açıklanırken, 6 – 19 Eylül tarihleri arasında öğrencilerin okul seçmeleri gerçekleşecek. Teşvik kazanan öğrencilerin 21 – 26 Eylül tarihlerinde kayıt işlemleri tamamlanacak.