Yaz aylarının bitmesine sayılı günler kala, velilerin ve öğrencilerin aklına okulların ne zaman açılacağı sorusu gelmeye başladı. 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından alınan 3 aylık OHAL kararı bu konuda kafaların karışmasına neden oldu.
Öğrenciler ve veliler OHAL’in okulların açılış tarihini de etkileyip etkilemeyeceğini merak ederken, geride bıraktığımız günlerde ortaya bir iddia atıldı. İddiada okulların 3 Ekim 2016 Pazartesi günü açılacağı söylendi.

Okullar 3 Ekimde ‘mi Açılacak?
Okulların 3 Ekim tarihinde açılacak iddiası bir anda gündeme bomba gibi düşerken, bu açıklamaya karşı Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yalanlama geldi. Bakanlık yetkilileri, okulların 3 Ekim tarihinde açılması gibi bir ihtimali söz konusu olmadığı söylenirken, şu anki duruma göre okulların verilen tarih olan 19 Eylül’de açılacağı, ancak herhangi bir değişim söz konusu olursa gerekli açıklamanın yapılacağı belirtildi.

En Net Açıklama Başbakan Binali Yıldırım’dan Geldi
Okulların ne zaman açılacağı soru işareti olmaya devam ederken, konu ile ilgili noktayı Başbakan Binali Yıldırım koydu. Bir televizyon programına katılan Binali Yıldırım, okulların açılacağı tarihi kesin olarak açıkladı.
Yıldırım yaptığı açıklamada, özellikle sosyal medyada dolaşan okulların 3 Ekim günü açılacağı söylentisinin asla gerçeği yansıtmadığını, okulların daha önceden belirlenen 19 Eylül 2016 Pazartesi günü açılacağını söyleyerek konuya son noktayı koydu.
Okulların açılacağı 19 Eylül tarihinden önceki haftanın Kurban Bayramı olması ve verilen 9 günlük tatil nedeni ile her yıl ana sınıfı, 1. Sınıf ve 5. Sınıflar için gerçekleştirilen kaynaştırma haftasının bu yıl yapılamayacağı öğrenilirken, okulların 19 Eylül günü normal eğitime direk başlayacağı ifade edildi.
Başbakan Binali Yıldırım’ın yaptığı bu açıklama sonucunda okulların kesin açılış tarihi de belli olmuş oldu.