Kamudanhaber - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı okulların açılma tarihinde bir değişiklik olmayacağını geçtiğimiz hafta açıkladı . 

Bakanlık iyi niyetli olarak okulların açılış tarihini erteleyerek , ertelemenin spekülasyon konusu yapılmamasını istiyor .

Geçtiğimiz günlerde Memursen Genel Başkan'ı Ali YALÇIN'da bu konuda haklı olarak okulların bir hafta geç açılmasının yararlı olacağı yönünde açıklamalar yaptı . 

Bugün, Diyarbakır ilinde okulların 2 gün geç açılacağı haberleri basına yansıdı...

MEB'in son olarak açığa aldığı 11.301 öğretmenin büyük çoğunluğu Doğu ve Güneydoğu illerinde bulunuyor . Diyarbakır , Tunceli , Batman, Hakkari , Gaziantep , Urfa gibi illerimizde çok ciddi sayıda öğretmen açığa alındı . 

Hem Fetö terör örgütünden hemde PKK terör örgütünden açığa alınan öğretmenlerin yerine atama yapmak ve ücretli öğretmen görevlendirmelerini tamamlamak için , ülke genelinde okulların bir hafta süreyle geç açılması yerinde bir karar olacaktır . Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerimizde öğretmen eksiği bulunan bölgelerde , terör örgütüne ve destekçisi STK kuruluşlarına " Okullar eğitim öğretime hazır değil , sınıflar boş , öğretmen yok " gibi kullanacakları argüman bırakılmamalıdır . 

Ayrıca, Fetö terör örgütünden devlete geçen okul kurumların büyük çoğunluğu eğitim - öğretime hazır değil ...

Bakanlığın , okulların açılma tarihi konusunda duygusal davranmaması gerekir . Önümüzdeki hafta öğretmen ve diğer sorunları ivedi şekilde çözerek okulların açılış tarihi 26 Eylül 2016 olabilir .