Kamudanhaber.com - Özel Haber 

Milli Eğitim Bakanlığında her yıl öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılan ders kitaplarının dağıtımında kriz çıktı . 

Bakanlığın öğrencilere ücretsiz olarak dağıttığı ders kitaplarından genellikle Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ders kitapları ile İmam Hatip Meslek Lisesi kitaplarının dağıtımı durduruldu . 

Kamudanhaber sitemizde yaklaşık 1 ay önce ders kitapları inceleme komisyonu ve Talim Terbiye Kurulunda bu kitapların hakemlerinde sorun olduğunu yazmıştık . 

Ders kitaplarında Fetö terör örgütünün izleri olduğunu iddia etmiştik . 

Milli Eğitim Bakanlığının özellikle Din Kültürü ve İmam Hatip Meslek Lisesi kitaplarının dağıtımını durdurmasının altında yatan neden de , geçtiğimiz ay gündeme taşıdığımız konudur . Ders kitaplarında Fetö terör örgütünün izleri olmasıdır . 

Ders kitaplarında Türkçe Olimpiyatlarından övgü ile söz edildiği , yine bunun yanında Fetö ile bağlantılı konular olduğu iddiasıyla ders kitaplarının dağıtımı durdurulmuştur . 

Milli Eğitim Bakanlığının, dağıtımı durdurulan ders kitaplarının yenisini bastırıp eğitim öğretim dönemine yetiştirmesi zor gözüküyor . 

Sonuç olarak ; TTK ve Kitap inceleme komisyonlarının ve hakemlerinin dikkatsizliği yada art niyeti yüzünden milyonlarca öğrenci öğretim dönemine eksik kitapla başlayacak . Devletin parasını ödeyip , öğrencilere dağıtacağı kitapların basılmasına rağmen dağıtılamaması ve öğrencilerin mağdur edilmesinin hesabını umarız yetkililer soracaktır . 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtımı durdurulan ders kitaplarının listesi ;