Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bugün yaptığı açıklamada sözleşmeli öğretmenlere müjdeyi verdi. Yılmaz açıklamasında, sözleşmeli öğretmen maaşlarından, Suriyeli öğretmenlerin göreve başlamasına kadar birçok konuya değindi. Yılmaz, aynı zamanda yüzlerce öğrencinin merak ettiği TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihi de söyledi.

Sözleşmeli Öğretmenler Kadrolu Öğretmen Muamelesi Görecek

Bakan İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi ve ikinci başvurular için gerekli olan koşulların yanında sözleşmeli öğretmen maaşları hakkında da bilgi verdi. Bunuhn yanında sözleşmelerin minimum geçerlilik süresini de açıkladı.
Yılmaz'ın yaptığı açıklamaya göre sözleşmeli öğretmenler ile kadrolu öğretmenler arasında herhangi bir maaş farkı olmayacak. Sözleşmeli öğretmenler de bu süreçte tıpkı kadrolu öğretmenler gibi maaşlarını eksiksiz şekilde alabilecekler. Aynı zamanda yapılan sözleşmeler en az 1 yıl geçerli olacak. Böylelikle dönem ortasında öğretmen değişiklikleri yapılmadan, öğrencilerin derslere daha fazla adapte olması sağlanacak.

Yılmaz, sözleşmeli öğretmenlerin başvurularının kabul edilmesi halinde göreve önümüzdeki eğitim yılında, öğretmen maaşı ile başlayacaklarını açıkladı.

TEOG Yerleştirme Sonuçlarının Açıklanacağı Duyuruldu

Bakan, aynı açıklamada TEOG yerleştirme sonuçlarının da bugün gün içerisinde duyurulacağını belirtti. Ek olarak FETÖ kapsamında kapatılan özel okullarda okuyan öğrencilerin mağdur edilmemesi için farklı özel okullara yerleştirileceğini de kaydetti.

Suriyeli Öğretmenler Eğitim Alacak

Suriyeli çocukların okudukları okullarda eğitim vermek üzere 541 Suriyeli öğretmen yetiştirilecek. Öğretmenler eğitim vermeye başlamadan önce zorunlu olarak çıraklık eğitimine tabii tutulacak.

Suriyeli öğretmenlere çıraklık eğitimi verilmesi içinse 21 akaddemisyenin görevlendirildiği ve öğretmenlerin bu eğitim sonrasında göreve başlayabilecekleri belirtildi. Öğretmenler Suriyeli çocukların eğitim aldıkları okullarda görev yapmak üzere yetiştirilecek.