Kamudanhaber.com - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı , yönetici atama yönetmenliğinin yargı kararıyla durdurulmasına rağmen risk alarak atamaları gerçekleştirecek . 

Bazı medya organlarında bu Ataman'ın riskli olduğu ve atamaların iptal edilebileceği gibi haberler yapılıyor . 

Milli Eğitim Bakanlığı müdür yardımcılığı atamaları konusunda risk alarak sınavı kazanan adayların mağdur olmaması için atama yapacak . 

Yıllardır MEB'i kariyer ve liyakat yok , sınavsız atama yapıyor diye eleştirenler şimdi de sınav puan üstünlüğüne göre atamalarda risk var diye süreci tıkamaya çalışıyor . 

Milli Eğitim Bakanlığı sınavla atama yaptı mahkemeye koşuldu , sınavsız atama yapıldı mahkemeye koşuldu , sınav + ek 2 ile atama yine yargıya taşındı . Şimdi puan üstünlüğüne göre atama yapılacak , burada bile risk görenler süreci sabote ediyor . 

Milli Eğitim Müsteşarı müdür yardımcılığı atamalarında sınav puan üstünlüğüne göre atama sürecine devam demiştir . Bakanlık doğru yapmıştır . Kariyer ve liyakat ilkeleri dediğiniz sınav puan üstünlüğüne göre atamaysa , MEB bu işlemi tesis ediyor . 

Sınavı mahkemeye verenler ve yönetmeliği durduranlar , sadece sınav puan üstünlüğüne göre yapılan atamaya bile karşı çıkıp risk var diyorsa ; burada iyi niyet aranmaz . 

Bakanlığın, müdür yardımcılığı atama sürecinde 
aldığı risk ve adayları mağdur etmediği için tebrik edip , kariyer ve liyakat esaslı atama için teşekkür etmek gerekir .