Kamudanhaber.com - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığından illere yolsuzluk uyarısı  geldi . Müsteşar yardımcısı Hilmi Çolakoğlu imzalı yazıda , Ankara'da bir ilçede mutemetin 7 yıl boyunca emekli olan personele ödeme yaptığı belirtildi . 

7 YILLIK YOLSUZLUK

MEB, Ankara’da bir ilçede görevli mutemet tarafından 2007 yılı ile 2014 yılı arasında yolsuzluk yapıldığını vurgulandı. Görevli mutemetin ücretsiz izne ayrılan öğretmenin, istifa eden personelin, emekli olan personelin kayıtlarını SAY2000 sisteminden düşmediği, bu personeller adına 2007-2014 yılları arasında maaş ödemesi talimatı verdiği, bu talimat ile paraları başka kişilere aktararak yolsuzluk yapıldığı ifade edildi.

İL VE İLÇELERE YOLSUZLUK UYARISI

MEB Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi ÇOLAKOĞLU imzası ile gönderilen yazıda, Ankara’da yaşanan yolsuzluk durumunun yaşanmaması için il milli eğitim müdürlüklerinin ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin gerekli önlemi almaları istendi. Ayrıca benzer yolsuzlukluk olayı ile karşılaşılmaması için il ve ilçe yetkilileri tarafından ilgili konuların kontrol ettirilmesi, araştırılması  varsa şüpheli işlem hakkında gerekli soruşturma işleminin başlatılarak, Savcılığa suç duyurusunda bulunulması istendi.
İlgili uyarı e-postası;

VALİLİK MAKAMINA,

Ankara’da bir ilçemizde bir mutemetimizin emekli olan, istifa ederek ayrılan veya ücretsiz izne ayrılan personelin kayıtlarını SAY2000 sisteminden düşmeyerek bu kişiler adına 2007-2014 yılları arasında maaş ödemesi talimatı verip, parayı başka kişilere aktarmak suretiyle bir yolsuzluk yaptığı belirlenmiştir.
Benzer durumla karşılaşılmaması için konunun il ve ilçelerinizden kontrol ettirilmesini, anormal bir durum görüldüğünde denetim başlatılmasını ve Savcılıklara suç duyurusu yapılmasını istirham ederim.

Doç. Dr. Mustafa Hilmi ÇOLAKOĞLU
Müsteşar Yardımcısı