Kamudanhaber-özel

Sen maklube sofralarında, furuat fetvalarıyla sözde erkeklik edebiyatı yapıp, milletin meclisinden atılanı izlerken buradaydık. Sen dayalı döşeli yurtlarında konfor sürerken biz sizin ağlattıklarınızın yanındaydık, Sen kiralık beynine karşılık çaldığın sorularla, efendilerinin mahallesinde keyif sürdüğün zamanlarda biz Harran'nın tozunu yutarken de buradaydık.” Dedi Şartları tutmaya kişilere kadro verilirken ADANA’DA GÖREVDEN ALINAN TEK İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu! İşte bu yüzden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü atamaları da mercek altına alınmalıdır

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçmiş dönemde yaptığı tüm atamalar mercek altına alınmalıdır. 13 Ocak 2016 tarih ve 29592 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği Ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin “İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ KADROSUNA ATAMA başlıklı 23. Maddesine göre –(1) İlçe millî eğitim müdürü kadrolarına atanacaklarda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen şartlara ek olarak aşağıdaki şartlardan birisi aranır:

a) Okul müdürü olarak ikinci görev kapsamında en az iki yıl asaleten görev yapmış olmak.
b) Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında, Talim ve Terbiye Kurulu uzmanı, eğitim uzmanı, hukuk müşaviri, şube müdürü, tesis müdürü, basımevi müdürü kadrolarında ayrı ayrı veya toplamda en az bir yıl olmak üzere asaleten görev yapmış olmak.
(2) İlçe millî eğitim müdürü ve daha üstü unvanlı Bakanlık kadroları ile millî eğitim uzmanı ve maarif müfettişi kadrolarında asaleten görev yapmış olanlardan ilçe millî eğitim müdürü kadrolarına atanacaklarda ise, sadece 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinin (B) bendinde öngörülen şartlar aranır.” Denilmektedir. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğin yayınlanmasından sonra gerçekleştirdiği atamalarda bu şartları dikkate almamıştır. Yönetmeliği yazan ve yayımlayan kurum, yönetmeliğin yayımlanmasının hemen ardından gerçekleştirdiği bu atamalarda hukuksuz bir işleme imza atmış ve şartları tutan adaylara fırsat vermeden şartları tutmayan adayları görevlendirmiştir. Yönetmeliği çıkaran kurumun yönetmeliğe uygun olmayan atamalar gerçekleştirmesini kime-nasıl izah edebiliriz. Madem böyle atamalar yapacaktınız neden yönetmelik çıkardınız?

 Yönetmeliğin yayımlanmasının ardından Adana’da görev yapan birçok İlçe Milli Eğitim Müdürü için son gelmişti. Çünkü Bakanlık yayımladığı yönetmelikte “Okul müdürü olarak ikinci görev kapsamında en az iki yıl asaleten görev yapmış olmak.” Şartını getirmişti ki bu şartı tutan da pek İlçe Milli Eğitim Müdürü de yoktu. Merkez İlçe Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam da dahi Seyhan İlçe Milli eğitim Müdürü dışında şartı tutan kimse yoktu. Şartları tutan herkes kadro alırken facebook sayfasında aşağıdaki paylaşımları 2015 ve 2016 15 Temmuz’undan önce paylaşan Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alındı. Burada mesele kimin görevden alındığı değil kimin göreve getirildiğiyse eğer işte atamalar böyle yapıldı. Yani SOSYAL MEDYADAN her zaman açığa alınmaz bazen de görevden alınır diyesim geldi. 15 Temmuz sonrası ise herkes bunları paylaşmaya başladı. 


“Hey Tufenbeyli'yi gösteren arkadaş, Biz herkes buradayken burada olmadık ki. Sen maklube sofralarında, furuat fetvalarıyla sözde erkeklik edebiyatı yapıp, milletin meclisinden atılanı izlerken buradaydık. Sen dayalı döşeli yurtlarında konfor sürerken biz sizin ağlattıklarınızın yanındaydık, Sen kiralık beynine karşılık çaldığın sorularla, efendilerinin mahallesinde keyif sürdüğün zamanlarda biz Harran'nın tozunu yutarken de buradaydık. Sen 40 yıldır bulduğun her gücün karşısında secde edip, otorite fetvalarının gölgesinde olmayan vicdanınla, sayılarını unuttuğun tanrılarınla Cahiliye Dönemi'ne rahmet okuturken biz buradaydık. Dün buradaydık, bugün buradayız, burada olacağız. Tufanbeyli'de çığ olup burada olacağız, Karataş'ta dalga olup burada olacağız. Nerede olursak olacağız. Ölsek de olacağız, kalsak da olacağız. Anlayacağın hep olacağız. Senin işin zor be arkadaş bizden hiç kurtulamayacaksın. Artık bütün renklerinizi ezbere biliyoruz. Sahi ya bu hayvancığıza niye haksızlık ederler ki.”
- Ha üzülmeyin, p ile mücadele edecek milyonlar var bu ülkede.
- Her şeyi kabul eder de bu yürek ihaneti asla.
- İhanetin tarifini yapsam SİZ derim.
-Bence herkesin P'si P'dir. Bizim P'miz şirin olamaz. Samimiyet bunu gerektirir.
- Paralel ile mücadele için hayatını ortaya koyan REİSİM den devşirdikleri güçle dava edebiyatı yapanlar, bir taraftan p adresi gösterip birileri oraya bakarken arka tarafta p ile oynaş tutmanız bu davaya bir şey katmaz.

YANİ ÇUKUROVA OLUNCA ŞARTLAR TUTMADI !

Durdu Mehmet GİRGEÇ
Kamudanhaber.com