Kamudanhaber- Doğu ve Güneydoğu'da 14 bin civarında öğretmenin yerlerinin değiştirilecek olmasına ilişkin, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in Başbakan Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi sunarken, CHP İşçi Sendikaları ve STK'lardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve İnsan ve Doğa Haklarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok da basın bildirisi yayımladı.

Baluken'in soru önergesinde, "Ortada hukuk ve demokrasi normlarına uygun hiçbir adli ve idari soruşturma yokken Başbakan tarafından 14 bin sayısının telaffuzu kamuda yürütülen fişleme operasyonun itirafı değil midir?" denildi.

CHP'Lİ VEKİLLERİN BASIN BİLDİRİSİ

CHP'li Veli Ağbaba ve Zeynep Altıok'un yayınladıkları basın bildirisinde de, "14 bin öğretmenin "terörle bir şekilde iç içe" olduğuna kim, nasıl kanaat getirmiş? Eldeki bilgi, belge, deliller nelerdir? Bu 14 bin öğretmen tam olarak ne yapmış da terörle iç içe olmuş? Nasıl bir terör faaliyetine dahil olmuşlar? Kimin hangi kritere göre terör faaliyeti içerisinde bulunduğu belli olmayan, sendikalar, ihbarlar, kişisel husumetler, hatta ve hatta doğum yerine göre kategorize edilip etiketlenmesi, ardından işinden, ekmeğinden, geleceğinden edilmesi kabul edilemez" denildi.

 Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır'daki temasları kapsamında valilik tarafından bir otelde düzenlenen akşam yemeğinde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya gelmişti. Burada yaptığı konuşmada Başbakan Yıldırım, terör örgütleriyle ilişkisi olduğundan şüphelenilen 14 bin öğretmenin tedbiren açığa alınacağını açıklamıştı.