Kamudanhaber- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında sözleşmeli öğretmen alımı, Suriyeli öğretmenler, TEOG ve çıraklık eğitimi konularında açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin durumuna ilişkin bilgi veren Bakan Yılmaz, şöyle dedi:

"Kadrolu öğretmenler ile sözleşmeli öğretmenlerin hak hukuku, ücretleri arasında hiçbir fark yoktur. Sözleşmeli öğretmenlerin yarı yıl ve yaz tatillerinde izinli sayılacak. Hastalık ve diğer mazeret izinleri de verilecektir. Öğretmenlerin sözleşme süreleri birer yıl yapılacak. Bir yıl sonunda sözleşmesi feshedilmeyenlerin sözleşmeleri takip eden için geçerli olacak. Bu dört yılı geçemeyecektir. Öğretmenlerin yer değiştirme takvimi devam etmektedir." 

"TEOG SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANACAK"  

TEOG sonuçlarının bugün açıklanacağını belirten Yılmaz, yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvurularının 15-19 Ağustos arasında alınacağını bildirdi.

Bakan İsmet Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 22-26 Ağustos, yerleştirmeye esas üçüncü nakil tercih başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül arasında alınacaktır. 5-8 Eylül'de nakil tercih başvuruları, 9 Eylül'de yerleştirme işlemi bitecektir."

"KAPATILAN ÖZEL OKULLARDA YAKLAŞIK 138 BİN ÖĞRENCİ BULUNUYOR"

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, FETÖ/PDY operasyonu kapsamında kapatılan okullara ilişkin "Kapatılan özel okullarda yaklaşık 138 bin öğrenci bulunuyor. Bunlar devlet okullarına nakille yerleştirilecek. Hiçbir öğrenci mağdur olmayacak. Bu öğrencilerin E-okulda bilgileri bulunmaktadır. Nakil hakları vardır. istedikleri zaman nakil yapabileceklerdir. Puan ve okul türüne uygun okulları yerleştirilecekler. İlkokullardaki öğrenciler adreslerine en yakın yere yerleştirilecek. Bu okullarda okuyan öğrencilerden 20 bine yakını özel okullara geçti. 60 bine yakını da devlet okullarına kaydını yaptı. Yaklaşık 60 binlik öğrenci de bekliyor" diye konuştu.

"514 SURİYELİ ÖĞRETMEN EĞİTİCİ OLARAK YETİŞTİRİLECEK"  

Suriyeli öğretmenlerin eğitici olarak yetiştirileceğini belirten Yılmaz, "514 Suriyeli öğretmen eğitici olarak yetiştirilecek. Eğitim, 2 hafta süreli 21 akademisyen tarafından verilecektir. 22 Ağustos-2 Eylül arasında yapılacak. Suriyeli 20 bin Suriyeli öğretmene eğitim verilecek. Çıraklık eğitimi zorunlu ortaöğretim kapsamına alınacak" dedi.