Kamudanhaber.com - Özel Haber

17-25 Aralık darbe sürecinden sonra Fetö ile en büyük mücadelenin yapıldığı kurum Milli Eğitim Bakanlığıydı . 

Milli Eğitim Bakanlığı çıkartmış olduğu yönetmeliklerle hem Fetö'nün okullarını ve kurumlarını kapatmak hemde dönüşmek isteyen okullara izin vermemek için çok büyük mücadeleler verdi . Bu mücadeleler verilirken hem Merkez teşkilatı yöneticileri hemde taşradaki yöneticiler büyük özveri göstererek her türlü riski alarak bu mücadeleyi yürüttü. 

Bu mücadelede 7 Haziran seçimleri turnusol kağıdı görevi gördü . Keza Ak Parti ilk kez tek başına iktidar olacak oyu alamamış , 276 vekili çıkartamamıştı . 7 Haziran seçimleriyle Ak Parti iktidarının gideceğini düşünen bazı bürokratlar telaşa kapılarak mücadeleyi askıya almaya başladı . 

Özel öğretim kurumları genel müdürlüğü çıkartmış olduğu yönetmelikle Fetö'nün dönüşmek isteyen dershanelerinin önünü kesmek için soruşturması bulunan kurumlara dönüşüm izinlerinin verilmeyeceğini illere resmi yazıyla bildirmişti . 

Dershanelerin okula dönüşümü için verilen süre ise 1 Eylül tarihiydi . 

Fetö terör örgütünün dershanelerinin dönüşüm sürecinde 7 Haziran seçimlerinde Ak Partinin güç kaybetmesiyle bazı il müdürleri paralel yapıyla mücadele zaafiyet göstermeye başladı . Bunlardan biriside Adana İl Müdürlüğü oldu . 

Ada'na il müdürü Turan Akpınar , 7 Haziran seçimlerinin ertesi günü teftiş kurulu başkanı Ersan Keçeliye şu talimatı verdi. 

Fetö terör örgütüne ait dönüşüm için müracatı bulunan , ancak soruşturması devam ettiği için dönüşümü yapılamayan 57 kurumun soruşturma sürecinin bir an önce bitirilmesi ; Bundan sonra işi fazla uzatmaya gerek olmadığı yönünde telkinlerle , teftiş kurulu başkanından soruşturmaların tamamlanmasını istedi . 

O dönemde Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün illere soruşturmaların uzatılması ve Fetö yapısına ait dershanelerin dönüşümüne izin verilmemesi talimatlarına rağmen ; Turan Akpınar 7 Haziran seçimlerinde geminin su almaya başladığını düşünerek Fetö soruşturmalarının acil kapatılması ve bunlarla uğraşılmamasını teftiş kurulu başkanından istedi . 

Teftiş Kurulu başkanının bu durumu, Bakanlık Merkez teşkilatına bildirmesinin akabinde devreye Rehberlik ve Denetim Başkan'ı Atıf ALA girdi . Atıf ALA'nın , tüm il müdürlerine ve teftiş kurulu başkanlarına ; Paralel yapıyla mücadelede asla gerim atmayacaksınız ve kararlılıkla devam edeceğiz sözlerinin üzerine Adana'da Fetö'ye ait olan 57 dershanenin soruşturması il müdürünün gösterdiği zaafiyete rağmen devam etti . 

7 Haziran seçimlerinde Ak Partinin tek başına iktidar olamaması dediğimiz gibi turnusol kağıdı görevi gördü . 7 Haziran seçimleri sonrasında Konya Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Gürlek'in illerin teftiş kurulu başkanlarıyla yaptığı bir çalışma var . Bu çalışmada il müdürlerinin 7 Haziran seçimleri sonrasında Fetö terör örgütünün kurumlarına karşı ortaya koyduğu performansları ölçen tabloda zafiyet gösteren 9 ilden birisi olarak Adana Milli Eğitim Müdürlüğüde listedeydi . Bu raporda zaafiyet gösteren illeri  önünüzdeki süreçte tek tek ayrıntılı bilgileriyle yayınlayacağız .

Sonuç olarak ; Fetö terör örgütüne karşı Sayın Cumhurbaşkanının talimatlarına rağmen özellikle 7 Haziran seçimleri sonrasında MEB'de taşra teşkilatında frene basan çok sayıda il müdürü olmuştur . Kapatma yazılarına rağmen kurumları kapatamayan , Milli Eğitim Bakanlığının zorlamasıyla kurumları kapatan il müdürlerinin sayısı az değildir . Hatta 7 Haziran sonrasında tüm ilçe müdürlerine , artık paralelde olsa müdürleri görevden alamayız konjektür değişti diyen il müdürlerini gördü bu ülke ...

Yukarıda anlatılan konunun gaflet mi , dalalet mi , ihanet mi olduğununun takdirini okuyucularımıza bırakıyoruz .

Adana milli eğitim müdürlüğünün sitemize gönderdiği tekzip metni