Kamudanhaber- Milli eğitim bakanlığı 15.Bin sözleşmeli öğretmen alımı çalışmalarını sürdüren ve Fötücü öğretmenlerden boşalacak yerleri ise yeni eğitim öğretim yılında  ise 15.Bin yeni sözleşmeli öğretmen ataması yaparak açığı kapatacak.

MEB 15.Bin sözleşmeli öğretmen alımı kapsamında öğretmen adaylarına mülakata almaya başlarken ders zili ile birlikte bu 15.bin sözleşmeli öğretmen yeni eğitim öğretim yılında iş başı yaptırılacak.

Şu anda Milli Eğitim Bakanlığı fetullah terör örgütü soruşturma kapsamında 40.bin'den fazla öğretmen ve personele soruşturma açarak haklarında inceleme başlattı. Bu Soruşturmalar kapsamında ise 28.bin civarında personel İhraç edilecek.

45 BİN ÖĞRETMEN DERSBAŞI

Milli Eğitim Bakanlığı geçen şubat ayında 30.Bin öğretmen ataması yapmıştı atananlar ilk kez uygulamaya konulan sistemle adayı öğretmen statüsünde değerlendirilip öğretmenler tek başına derse girmeyip yanlarında uzman öğretmenler eşlik etmişti. Atamalarının ardından ise altı ay boyunca mevzuat ve hizmet içi eğitime gibi süreçlerden geçirilmişti.

Bu öğretmenler de 19 Eylül’de okulların açılmasıyla birlikte aktif olarak hizmet vermeye başlayacak. Böylelikle 2016- 2017 eğitim-öğretim yılında 45 bin yeni öğretmen göreve başlamış olacak. Bunun haricinde yapılacak 15 bin öğretmen atamasıyla birlikte de 2016 yılı boyunca toplamda 60 bin öğretmen eğitim ordusuna katılmış olacak.

Geçmiş yıllarda da denenen sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına tekrar hayata geçiren Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlerden dört yıl süresini tamamlayarak adaylık süresi nde başarılı olanları görev yaptıkları eğitim kurumunda öğretmen kadrolarına atayacak.

Öğretmen kadrolarına atanan öğretmenler ise en az iki yıl olmak şartı ile görev yapacak sözleşmeli öğretmenlerin ise sözleşme süreleri bir yıllık yapılacak