Uğur Dündar, İsmail Saymaz, İpek Özbey'in soruları sorduğu Alişer Delek'in moderatörlüğünü yaptığı canlı yayına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı. Kılıçdaroğlu, seçim ile ilgili soruları yanıtlıyor.

En düşük emekli maaşı için 3 formül! En düşük emekli maaşı için 3 formül!

Kemal Kılıçdaroğlu'na yöneltilen cumhurbaşkanlığına aday olmakta ve yaşanan süreçte yaptıklarıyla ilgili pişmanlık duyup duymadığına şöyle cevap verdi: “Hayır hiç pişmanlığım olmadı, yapılan her şey benim açımdan doğruydu. Diğer liderler için bir şey söylersem doğru olmaz. Her hangi bir pişmanlığım da söz konusu değil”

CHP'DE KURULTAY TOPLANIYOR

Kılıçdaroğlu, CHP'de kurultayın toplanacağını belirterek "Cumhuriyet Halk Partisi’ni çok iyi tanımak lazım Cumhuriyet Halk Partisi sıradan bir parti değil. Bu partinin liderleri ağır sınavlardan, linç girişimlerinden geçmiştir. Biz de seçim akşamı hem liderlerle hem de kendi içimizde oturup konuştuk. Nasıl bir yol yöntem izleyelim diye. Parti Meclisi üyeleri, MYK üyeleri konuştuk ve şu karara vardık, evet toplumda bir talep var hukuk kuralları içerisinde kurultayımızı toplayacağız.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine sorular yapılacak olan kurultayda aday olup olmayacağına şöyle cevap verdi: “Kurultay, yerel seçimlerden önce bir an önce yapılmalı. CHP Genel Başkanları için adaylık önce gelmez. İlk önceliğimiz ülkemiz, sonra partimizdir. Sonra Genel Başkanlık gelir. ‘Biz nerede kaybettik?’ bu soruya yanıt verilmesi lazım, bunu da değerlendirdik.”