FETÖ soruşturması hemen hemen tüm kamu kurumlarına sıçramış durumda. Gerçekleştirilmeye çalışılan darbe girişiminin ardından kamuda FETÖ’cü kimsenin kalmaması amaçlanıyor. Bu nedenle çalışmalar hızla devam ediyor.
FETÖ’cü avının yapıldığı kurumlardan bir tanesi de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu oldu. Kurumda devam eden FETÖ operasyonlarında daha önce 80’e yakın kişi açığa alınmıştı. Yapılan incelemelerin devam etmesi sonucunda aralarında 3 başkan yardımcısı, 10 daire başkanı ve murakıpların da olduğu 113 kişi görevden uzaklaştırıldı.
Aralarında Üst Düzey Yetkililer de Var
Açığa alınan personelin arasında üst düzey yetkililerin de bulunması dikkatleri çekerken, açığa alınan 113 kişinin soruşturmalarının başlatıldığı öğrenildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bünyesinde bulunan ve FETÖ’cü olduğu tespit edilen kişilerin incelenmesi için özel bir komisyon kurduklarını açıkladı.
Kurulan komisyon, açığa alınan 113 kişi hakkında geçmişe dayalı ayrıntılı bir incelemede bulunacak. İnceleme sırasında FETÖ ile bağlantısı kesinleşenlerin adli makamlara bildirileceği belirtilirken, açığa alınanların yerine işe alınacak personelin çifte soruşturmadan geçirileceği ifade edildi.
Hesaplara Gizlice Giren 30 Murakıba Gözaltı Kararı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında BDDK bünyesinde görevli 30 murakıp hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Başkalarına ait kişisel banka hesaplarına gizlice girdiği belirlenen bu murakıpların adreslerine düzenlenen baskınlarda 18 murakıp yakalanarak gözaltına alındı. Geri kalanların ise aramalarına devam edildiği öğrenildi. Gözaltı sırasında evlerinde bulunan dijital ve yazılı belgelere ise el konuldu.
BDDK, FETÖ üyesi olduğu tespit edilen 113 kişi hakkında incelemelerine devam ederken, bünyesinde bulunan diğer örgüt üyelerinin de belirlenmesi için büyük bir çalışma başlattı. Kurum çalışanları didik didik incelenirken, FETÖ ile bağlantısı tespit edilenlerin adli makamlara bildirildiği de öğrenildi.