İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Şubat'ta meydana gelen iki büyük depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulunup Kahramanmaral İl Emniyet Müdürlüğünde birtakım açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş genelinde hasar tespit çalışmalarının tamamen bittiğini duyurarak 11 bin 819 sayısındaki enkazın tamamının kaldırılıyor olduğunu söyledi. Yerlikaya, yeni yapılan deprem konutları ile ilgili ise şöyle konuştu:

"110 bin 681 konut yapılacak. Bunların 36 bin 94’ünün ihalesi yapıldı"

Bakan Yerlikayai 117 binden fazla vatandaşa barınma hizmetinin verildiğini söyleyerek “Deprem sonrası vatandaşlarımızın en önemli ihtiyaçlarımızın başında barınma geliyor. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi depremzede vatandaşlarımızın kalıcı konutlara kavuşturmak için hükümetimiz canla başla çalışıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımızın iş birliği ile Kahramanmaraş’ımızda yaklaşık olarak 110 bin 681 konut yapılacak. Bunların 36 bin 94’ünün ihalesi yapıldı. Duamız inşallah bunları şehrimize verdiğimiz söz gereği bir yıl içinde tamamlayıp sevinçle hak sahiplerine teslim etmek. Hak sahibi olacak vatandaşlarımızdan konutları hasarlı olan 117 bin 146 vatandaşımıza barınma hizmeti veriyoruz." dedi.

Boeing Mühendisi İtiraf Etti: Yüz binlerce İnsanin Can Güvenliği Tehlikede Boeing Mühendisi İtiraf Etti: Yüz binlerce İnsanin Can Güvenliği Tehlikede

Ali Yerlikaya, konteyner ve çadırda yaşayan vatandaşlar ile ilgili bilgi vererek "Bugün itibariyle 132 bin 937 çadırın dağıtım ve kurulumu yapıldı ve 45 çadır alanında 20 bin 364 vatandaşımız yaşıyor. Çadır alanı geçici buradan hemen konteynere geçmemiz lazım. Aynı zamanda ilimizde 52 konteyner kent planlandı bunun 43’ünün kurulumu tamamlandı. Geri kalanları da koordinasyonu yaptık. 52 hedefine varmaya eksik konteyner kentleri de hep beraber açacağız. 25 bin 585 konteyner de 87 bin 414 vatandaşımız yaşıyor. Diğer tesislerde ise 4 bin 543 vatandaşımız yaşamlarını sürdürüyor. Toplantıda, valimiz büyükşehir belediye başkanlarımız ve ilçe belediye başkanlarımız kıymetli bakanım milletvekillerimiz Kahramanmaraş’ımız sıcak dolayısı ile konteyner kentlerde klima ile ilgili bir ihtiyaç olduğunu bununla ilgili AFAD tarafından bir gayret olduğunu ve bu sürecin bir an önce tamamlamasının uygun olacağını söylediler, biz de emriniz olur dedik ve konteyner kentlerdeki klima durumunu netleştireceğiz” diye konuştu.