Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Çayyolu'ndaki konutundaki ziyarette AK Parti, MHP ve Büyük Birlik Partisi'nden oluşan Cumhur İttifakı'na iki partinin daha katılacağının görüşüldüğü iddia edilmesi büyük yankı getirdi. Öne sürülen iddalarda ittifaka HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi'nin katılacağı belirtildi.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde seçmen kitlesi olduğu bilinen HÜDA-PAR'ın Cumhur İttifakı ile ön mutabakatın sağlandığı, görüşmelerin olumlu yönde seyrettiği ve kararın kısa sürede açıklanacağı belirtilirken, konuyla ilgili Haber 7'nin yayımladığı haberde henüz kesin kararın verilmediğinin altı çizildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Aslan'ın açıklamalarından öne çıkan detaylar ise şu şekilde:

 "Görüşmeler olumlu devam ediyor. Şu an neticelenmiş değil. İnşallah olumlu sonuçlanacak. Ama henüz son nokta konmuş değil.''

''Birlikte çalışmak üzerine bir ön mutabakat zaten var. Bir mutabakat olduğu için zaten komisyonlar kendi aralarında görüşüyorlar"

"Tam karar verildi diye bir durum yok. Kesin karar verildiği zaman genel başkanlar ve partilerin ilgili mercileri tarafından açıklanır"