Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimin sorumluluğunu almadığını söyleyen Ersan Şen, CHP'nin yeni MYK listesini eleştirdi.

Konutta kazandıran ve kaybettiren şehirler! İstanbul ve Ankara şaşırttı Konutta kazandıran ve kaybettiren şehirler! İstanbul ve Ankara şaşırttı

Kılıçdaroğlu'nun kurduğu yeni MYK ile parti örgütünü tamamen kendine bağladığını söyleyen Şen, Kılıçdaroğlu'na bir kez daha istifayı adres gösterdi:

"Biz bu memleketin iyiliğini düşünüyoruz. Şuna ben teslim olmam, kardeşim sen yüzde 55'le 60'la seçim kazanacağım derken yüzde 48,5'la seçim kaybetmeyi başarı mı sanıyorsun? Herhangi bir kişi de aday olarak çıksaydı bu oyu alacaksa, üzerine artı 2 puan koyamıyorsan bunun bir öz eleştirisini yapıp, istifa denen o mekanizmayı yani AK Parti'ye sürekli tavsiye ettiğin, Kızılay'ın Genel Başkanı'na teklif ettiğin bu istifa mekanizması sosyal demokrat bir partide öne geçmeyecek mi? Deniyor ki, sosyal demokrattan bahsediyorsunuz. Var mı CHP tarihinde kardeşim İsmail sen söyle, parti örgütünü tümüyle kendine bağlayan genel başkan?"

Sorunun muhatabı İsmail Saymaz, Ersan Şen'in sözlerine İYİ Parti'de yaşanan MYK değişikliği üzerinden tepki gösterdi:

"İYİ Parti'de benzer durum var. Meral Akşener var. Hocam geçen siz görüştünüz, Meral Hanım'ın cumhurbaşkanı adayı oluyordunuz. Meral Akşener bağladığında bu kadar bağırmadınız. Öyle CHP'ye gelince köpürelim, İYİ Parti'ye gelince gargara yapalım yok. Meral Akşener 1.5 ay önce örgütü kendine bağladı. Niye bu kadar masaları yumruklamadınız?"