İMAM HATİPLER KONUSUNDA İPE UN SERMEK
Okulların açılmasına yaklaşık bir ay kaldı ve ilkokulu bitiren çocukların velileri kara kara düşünüyor, çocuğumu hangi okula vermeliyim?
Bizler de gücümüz yettiğince yol göstermeye çalışıyoruz.
Yol göstermeye çalışırken de yaşadığımız bazı zorluklar var.
Özellikle mütedeyyin insanların ikilem içinde kalması şaşırtıyor bizleri.
Bana bu soruyu kim sorarsa sorsun, hiç düşünmeden, İmam Hatip okullarına yönlendiriyorum.
Veliler İmam Hatip konusunda istekli aslında. Ama onları da düşündüren şeyler var…
Çocuğum İmam Hatip istemiyor, diyor. Neden istemiyor? Zormuş! Zor olan ne? İşte Arapça dersi varmış, Kur’an-ı Kerim dersi varmış, çocuk onlara çalışacağı yerde diğer derslere çalışırmış, uçarmış sonra…
Hem İmam Hatiplerin içi boşmuş, içini doldurmadan çocuğunu göndermezmiş. Devlet İmam Hatip okullarına şuurlu öğretmen atamalıymış, ayrıcalık tanımalıymış falan…
  1. İki tane yan yana kütüphane düşünün, A kütüphanesinde 100 kitap, B kütüphanesinde 105 kitap var. A kütüphanesinde normal bir memur var, 100 tane kitabı okumak isteyenlere veriyor, okumak isteyenler de okuyor geri veriyor. B kütüphanesinin başındaki memur da, kitap almaya gelenlere 105 kitap sunuyor ve artı 5 kitabın okunması için azami gayret gösteriyor diğer memurdan farklı olarak…
Zor olan bu mu? Çocuğunun 5 kitap daha fazla okuması mı? Çocuğa kalırsan daha kolayını seçer, hatta hiç kitap olmayan kütüphaneyi seçer, sadece oyun oynamak ister çocuk. E nerede kaldı senin Ana Baba Rehber halin? Çocuğunun peşinden mi gideceksin yani? Hem nasılsa Arapça, Kur’an karın mı doyuruyor? (Haşa)
  1. İmam Hatiplerin içi boş, eskisi gibi değil diyenler? İmam Hatiplerin içi boşsa diğer okulların içinde ne var İmam Hatip’ten farklı olarak? Düz Ortaokullara Oxford’dan Prof. mu geliyor?
Aklınızı başınıza alın, çocuğunuzun geleceğini düşünüyorsanız,
Kızların ve erkeklerin ayrı sınıflarda ders gördüğü,
Sevgiye dayalı disiplinin olduğu,
Milli ve manevi değerlerin ön planda olduğu,
Akademik olarak da başarıyı tetikleyen unsurların fazla olduğu,
Sosyal ve Kültürel etkinliklerin nitelikli olduğu,
Geleneksel aile yapısının ve toplumsal değerlerin daha etkin bir şekilde öğretildiği,
Bilinçli, şuurlu nesillerin yetiştiği İmam Hatip okullarına çocuğunuzu verin.
İçi boşsa dolması için katkıda bulunun, seçilmiş öğretmen istiyorsanız, kamuoyu oluşturun seçilmiş, İmam Hatip şuuru olan öğretmenler atansın.
Diğer okullardan fazlası var eksiği yok İmam Hatiplerin.
Akademik yönden başarısız diyenlere de aldırmayın!
Sen zeki, çalışkan çocuğunu İmam Hatip’e vermez başka okula verirsen tabii başka okulların akademik başarısı yüksek olur!
Ha bir de, şuursuz doktor olacağına, şuurlu memur olsun çocuğun! Hiç düşündün mü ne demek bu?