Prof. Dr. İlber Ortaylı,  kütüphanesine isminin verildiği Vefa Lisesine giderek orada düzenlenen Kütüphane Haftası etkinliklerine katıldı. Etkinlikler kapsamında İlber Ortaylı birtakım eleştiri ve fikir paylaşmında bulundu. İlber Hoca: "Eğitim ticarete döndü, ilan veren liseler türedi. Her ilan veren okula inanmayın, başarı oranları yüzde 20'den fazla değildir" dedi.

"Şuurlu bir şeyden daha kötü. Düpedüz cehaletten"

İlber ortaylı, edebiyat eğitimini eleştirerek "Maalesef eski edebiyatımızı size öğretecek bir kültürümüz kalmadı. Yani eğitim enstitüleri kapatıldı. Kapatılması kötü niyetli olmadı. Şuurlu bir şeyden daha kötü. Düpedüz cehaletten" dedi. İlber Ortaylı, her öğrencinin edebiyat, tiyatro ve drama eğitimi alması gerekiğini belirterek "Meslektaşlarıma da yönelik bir şey.  Bilmek zorundasınız ve öğretmek zorundasınız" dedi.

LGS 2023 Sınava Girecek Adayların Sınav Giriş Bilgileri Açıklandı LGS 2023 Sınava Girecek Adayların Sınav Giriş Bilgileri Açıklandı

"Burada çocuk büyükşehirde okuyacak"

İlber Ortaylı okullar konusunda da "Her ilana inanmayın. Dershanelerin başarı derecesi yüzde 20'lerdedir, yüzde 30 bile değildir" dedi. Kendisine gelen sorulara da cevap veren Ortaylı, "Fakat bazı üniversiteleri açmasak iyi olurdu. Şırnak'ta üniversite olmaz; burada okunur.  Bu çok açık bir şey. Şırnak'ta kim okur üniversiteyi? Kim ders yapar orada? Burada çocuk büyükşehirde okuyacak, büyükşehri görecek. Oraya gidip üniversite açmakla mı olur bu iş? Bunu dediğimde çok kızmışlardı." diye konuştu.