Önce; ‘’MEB, dağıttığı kılavuz kitapta başı açık kadınları istismarcı olarak gösterdi! Kitapta, çocuklara cinsel istismar ve şiddet uygulayan kadınlar başı açık, şefkat gösteren kadınlar ise türbanlı olarak resmedildi.’’ haberleri yapıldı.


Ardından; ‘’MEB kitapçığında ‘bıyıklılar iyi bıyıksızlar sapık’ algısı! Başörtülüler iyi, başı açıklar kötü görsellerinden sonra şimdi de bıyıklı erkekleri iyi bıyıksızların da cinsel sapıklığın anlatılmasında örnek çizimlerde kullanıldığı ortaya çıktı.’’ haberleri yayımlandı.


Söz konusu haberleri gündemine alarak manşete taşıyan medyanın ise ağırlıklı olarak sol tandanslı medya olması dikkat çekti.


23 Ocak 1995 yılında Eğitim İş ve Eğitim Sen’in birleşmesiyle kurulan Eğitim Sen’in kurucusu ve ilk Genel Başkanlığını yapan şimdiki CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, geçtiğimiz günlerde CHP’nin düzenlediği eğitim çalıştayında: ‘’Cumhuriyet için, barış için, demokrasi için siyasi partiler bir araya geliyor; sendikalar neden gelemiyor. Ömrümün yettiği müddetçe, eğitimsen ve eğitimiş’in birleşmesi için tüm gücümü ortaya koyacağım.’’ dedi.


Ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya sosyal medya hesabından: ‘’Kadın ve erkeklerin kıyafetleri ve dış görünüşleri kitaplarda resmedilerek, algı operasyonu yapılmasıyla ilgili Meclise soru önergesi verdik.’’ açıklamasını yaptı.


Şimdi burada durup düşünmek gerekiyor; sol tandanslı medya aslında öyle olmadığını bildikleri halde; modern bir dünya görüşüne ve yaşam tarzına sahip Ziya Selçuk için "İrticacı Bakan" algısı oluşturarak gerçekte neyi amaçlıyor olabilir?


Burada bir falso flag (sahte bayrak) operasyonu var.

Bu haberler, sol kesim açısından aslında Bakan Bey’e kendi istedikleri kadro değişikliğini yaptırarak alan açma imkanını verecek bir falso flag operasyonudur.

Ziya Selçuk, göreve geldikten sonra Eğitim-Bir-Sen’in kimi şube başkanları ve bazı muhafazakâr STK’ların menfi tutumuna rağmen bir devlet adamı feraseti ile davrandı.

Oyunu farketti.

Bir yandan kendisine yönelen imam hatiplerle ilgili eleştirileri gögüslerken bir yandan da Eğitim-Bir-Sen’in süreci doğru okuyamayan kimi şube başkanlarının tahrikine kapılmadan sahte bayrak operasyonunu yemedi.


Fakat, maalesef oyunu görmeyen kimi Eğitim-Bir-Sen şube başkanları ve STK’lar Bakan Bey’e destek verip sahip çıkacakları yerde; kenardan izleyerek ters bayrak operasyonunu yemeye hazırlanıyorlar.

Kim bilir belki de; bir yandan iktidarda olmanın avantajlarından yararlanırken diğer yandan yeniden toplumsal mağduriyet ve muhalefet bayrağını da ellerinde tutmak istiyorlar.

Ama nereye kadar?

Eğitim-Bir-Sen kadroları ve STK’ların da oyunu görüp Bakan Bey’e destek vermeleri lazımdır.

www.ajanskamu.net