Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Çocuk Evleri’nde görev yapan 48 yaşındaki öğretmen Serap Yılhan kuruma gönderilen paraların çocuklar için harcanmadığını fark etti. Çağdaş Kocaeli’de yer alan habere göre Serap Yılhan yolsuzluk ortaya çıkarmak amacıyla ilgili birimlere, kurum müdürü ve satın alma müdürü hakkında şikayetçi oldu.

Şikayetinin ardından Yılhan’ın üzerindeki baskılar arttı ve Yılhan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden hem Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’na hem de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na şikayet edildi. Hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan Yılhan görevinden alındı.

Serap Yılhan, şikayet ettiği müdürlerinin baskısına dayanamayarak Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki evinde intihar etti. Yılhan’ın ardında “Ben suçsuzum, bana komplo kurdular” ifadelerinin yer aldığı 2 mektup bırakarak intihar etmesi sonucunda ilgili kurumda geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Bakanlık Serap Yılhan’ı “tedbiren” açığa almış!

Kocaeli Valiliği intihar eden Serap Yılhan hakkında bir açıklama yayımlayarak, savcılık tarafından başlatılan adli soruşturma ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı denetçileri tarafından başlatılan idari soruşturma sonucunda Serap Yılhan’ın tedbiren açığa alındığını duyurdu. Valilik yaptığı açıklamada Çocuk Evi müdürünün emekliye ayrılmasının soruşturmayla bir alakası bulunmadığını da savundu.