2019 YKS Tercih Klavuzu'nda yer alan geleceğin mesleklerinde Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Yapay Zeka Mühendisliği, Yazılım Geliştirme, Dijital Medya ve Pazarlama, Hibrid ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi, Üç Boyutlu Modelleme ve Animasyon gibi lisans ve önlisans programları yer aldı.

ÖĞRETMENLİK KONTENJANI YÜZDE 10 AZALDI

2019 yılında öğretmenlik programlarında kontenjanların yüzde 10 oranında azaltıldığı bildirilerek, "Yükseköğretim Eğitim Programları Danışma Kurulu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin öğretmenlikle ilgili sunduğu ihtiyaç analizleri ve projeksiyonları değerlendirilerek öğretmenlik programlarında kontenjanların yüzde 10 oranında azaltılması yönünde oluşan kanaat doğrultusunda YÖK tarafından öğretmenlik programlarının kontenjanları toplamda yaklaşık yüzde 10 oranında azaltıldı. Öğretmenlik programlarının kontenjanı geçen sene 53 bin 796 iken bu sene 48 bin 546 olarak belirlendi" ifadeleri kullanıldı.

SAĞLIKTA KONTENJANLAR

Açıklamaya göre sağlık alanında ise kontenjanlar şöyle, "Tıp programında 15 bin 50, Diş Hekimliği'nde 6 bin 680, Eczacılık'ta 3 bin 524, Ebelik'te 3 bin 690, Hemşirelik'te ise 15 bin 33 olarak belirlendi.