Şampiyonada, 7 bin kişiyi aşkın katılım ile ‘Türkiye buluşması’ yaşandı. 1 haftadır şampiyonluk mücadelesi verilen büyük turnuvada 26 kategoride 7’den 77’ye kadar dereceye giren tüm sporculara ödülleri takdim edildi.

Türkiye Küçükler Şampiyonası’nda bin 874, Yıldızlar Şampiyonası’nda 600 ve Emektarlar Şampiyonası’nda 83 ile Şampiyonalarda toplam 2 bin 557 sporcu mücadele verdi. 7’den 70’e her yaştan sporcunun katılım gösterdiği Maritime Pine Beach Otel’de düzenlenen kapanış törenine TSF Başkanı Gülkız Tulay, KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, Rekabet Kurumu Üst Kurulu Üyesi TSF Asbaşkanı Ayşe Kardaş Ergezen, Serik Gençlik Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, Başkan vekili Aşkın Keleş, Asbaşkan Fatih Maden, Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Solakoğlu, Ömer Asım Öteken, Ulaş Demirci, Sultan Daban, Ali Ümit Şifaver, Nilüfer Çınar Çorlulu, Ahmet Haznedaroğlu, Genel Sekreter Sedat Fırat, sporcular, sporcu velileri ve çok sayıda davetli kapanış törenine katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açılışını yaptığı Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonalarında “Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine satranç ailemiz ile ortak hedef ve heyecan için bir araya geldik” diyen TSF Başkanı Gülkız Tulay şu ifadeleri kullandı:

“Elazığ’da meydana gelen ve pek çok ilimizde hissedilen depremin en az kayıpla atlatılması en büyük temennimiz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yüreğimiz de, dualarımız da orada…

Her yıl sömestr döneminde gerçekleştirdiğimiz büyük şampiyonada 2 bin 557 sporcu şampiyonluk mücadelesi verdi. Bir hafta boyunca aynı çatı altında yine çok güzel anılar biriktirdik, önemli dostluklar kurduk. Burada kazanılan her tecrübe çocuklarımızın geleceğine ışık olacaktır. Türkiye Küçükler Yıldızlar Emektarlar Satranç Şampiyonaları, 7 ‘den 70’e üç kuşağı bir araya getirdiğimiz, satrancın okul öncesinden başlayarak bir ömür sürecek bir serüven olduğunu gösteren çok önemli bir organizasyonumuz. Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Şampiyonalarımız Türkiye’nin en çok sporcu katılımlı, Avrupa’nın ise Küçüklerde ve Yıldızlarda rekor katılımlı bir turnuvasıdır. Bu büyük şampiyonada 81 ilimizden KKTC’den, ilçelerimizden hatta köylerimizden çocuklarımız ailelerimiz kocaman satranç ailesini bir araya getirdik.

Turnuvanın açılışını gerçekleştiren Sn. Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, çalışma arkadaşlarıma, kurul başkanlarımıza, sporcularımıza, velilerimize, antrenörlerimize ve hakemlerimize teşekkürlerimizi iletiyorum. Hep birlikte kocaman bir aileyiz biz”

Şampiyonalarda, kendi kategorilerinde derece elde sporcular Milli Takım havuzuna girmeye hak kazandı.

7 Yaş Kızlar - 1. Gülce Deniz Aktaş (Antalya) - 2. Beril Topuz (İzmir) - 3. Elif Didin (Mardin)
7 Yaş Genel - 1. Ege Öz (Mersin) 2. Murat Kutay Yardak (Trabzon) 3. Deniz Ana Kök (İzmir)

8 Yaş Kızlar - 1. Tuana Abak (Mardin) 2. Defne Kaçar (Manisa) 3. Selin Torun (Eskişehir)
8 Yaş Genel - 1. Özgür Toprak Kurt (İstanbul) 2. Doruk Taşdemir (İzmir) 3. Aziz Bekçioğlu (Sivas)

9 Yaş Kızlar - 1. Kayla Nil Zeybek (Mersin) 2. Arya Aydoğan (Bursa) 3. Ilgın Destina Nurdoğan (Antalya)
9 Yaş Genel - 1. Gökdeniz Ekmekçioğlu (Karaman) 2. Arda Cankurt (Bursa) 3. Ege Sarıçam (Denizli)

10 Yaş Kızlar - 1. Rengin Aslan (İstanbul) 2. Duru Uçar (İstanbul) 3. Ceylin Kaldırımcı (Kocaeli)
10 Yaş Genel - 1. Uygar Duruçay (İstanbul) 2. Göktan Cankara (Manisa) 3. Yunus Emre Günebakan (İzmir)

11 Yaş Kızlar - 1. Elvin Esma Büyük (İstanbul) 2. Eylül Ceren Gedik (Antalya) 3. Ela Keskinler (İzmir)
11 Yaş Genel - 1. Ali Batuhan Bıyıksız (Denizli) 2. Arda Çamlar (İzmir) 3. Efe Yalçın Kaya (İstanbul)

12 Yaş Kızlar - 1. Elif Zeren Yıldız (Hatay) 2. Ezgi Mutlu (İzmir) 3. Aybike Küçük (İzmir)
12 Yaş Genel - 1. Ediz Gürel (Bursa) 2. Yusuf Çağan Türkmen (Mersin) 3. Hasan Hüseyin Çelik (İstanbul)