Öğrencilerin yetenek, ilgi, ihtiyaç, kişilik özellikleri ve yaşam koşullarıyla uyumlu olacak şekilde bir üst öğrenim kurumuna geçişleri sürecinde onlara rehberlik etmek amacıyla tercih danışma komisyonları kurulmaktadır.

Bu komisyonlarda da öncelikli olarak rehber öğretmenler görevlendirilmekte ve bu görevlendirmeler rehber öğretmenlere sorulmaksızın resen yapılmaktadır. Resen yapılan bu görevlendirmeler ise rehber öğretmenlere beraberinde bir takım sıkıntılar getirmektedir.

Öğrencilerin tercih dönemleri Temmuz ve Ağustos aylarına denk geldiğinden rehber öğretmenlere yaz aylarında görevlendirme yapılacaktır. Tercih danışmanlığı görevlendirmelerinin yapılacağı Temmuz ve Ağustos ayları öğretmenlerin yaz tatili dönemine denk gelmekte olup, bu aylarda öğretmenler izinli olduğundan resen yapılacak görevlendirmeler kanuna aykırılık teşkil edecektir.

Bu durumda, resen görevlendirme yapılamayacağından gönüllük esasına göre hareket edilmesi, istekli olan rehber öğretmenlere tercih danışma komisyonlarında görev verilmesi daha uygun olacaktır.   Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, rehber öğretmenlerin tercih danışma komisyonlarında resen görevlendirilmemesi ve istekli olanların komisyonlarda görevlendirilmesi, görev alan öğretmenlere yolluk verilmesi ve ek derslerin artırımlı ödenmesi hususunda talepte bulunduk. 

TÜRK EĞİTİM-SEN