Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla; Kosova Eğitim Bakanlığı'nın talebiyle EBA ve TRT EBA TV ile Kosova'daki soydaşlarımıza uzandığını, yapılan görüşmede, uzaktan eğitim sistemlerimizin, ülkede gerçekleştirmekte olduğumuz Türkçe eğitimlerinde de kullanılmasını kararlaştırdıklarını açıkladı.

Kosova Eğitim Bilim Teknoloji ve İnovasyon Bakan Yardımcısı Enis Kervan bugün T.C.Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ile telefon görüşmesinde uzaktan eğitim konusunu istişare ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

İki ülkede uygulanan uzaktan eğitimin karşılıklı bilgi alış verişinde bulunan Kervan ve Saraf, ikili işbirliği konusunu da ele aldı.

Kosovahaber’e konuyla ilgili daha geniş bilgi veren Enis Kervan, T.C.  Priştine Büyükelçiliği destekleri ve işbirliğiyle geçtiğimiz günlerde talebimizi ilettiğimiz EBA Eğitim Bilişim Ağı ve TRT EBA TV yayınlarının Kosova Eğitim Bakanlığı tarafından Türkçe 'de hazırlanmakta olan ikinci resmi ‘ePatforma’ web sitesi üzerinden Kosova'daki Türkçe uzaktan eğitime destek amaçlı kullanılmasını kararlaştırıldığını bildirdi.

“T.C. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ile ayrıca Türkiye'de eğitim amaçlı bulunan Kosovalı öğrencilerin durumu hakkında konuştuk, destek sözü aldık.” diyen Enis Kervan, bu konuda Türkiye'de Okuyan Kosovalı Öğrenciler Birliği ile irtibatın kurulmasının uygun olacağı sonucuna vardıklarını belirtti.

Bakan Yardımcısı  Safran, her zaman olduğu gibi her konuda bizlere sonsuz desteklerini sunmaya  devam edeceklerini ifade ettiğini de söyleyen Enis Kervan, bu doğrultuda desteklerini esirgemeyen T.C. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve   Bakan Yardımcısı Mustafa Safran'a Kosova Eğitim Bilim Teknoloji ve İnovasyon Bakanlığı adına sonsuz teşekkür ettiğini ve işbirliğin daim olmasını dilediğini ifade etti.