Emeklilerin Temmuz zammı haftaya belli oluyor. Memur emeklileri, yüzde 5'lik toplu sözleşme artışına ilaveten alacağı enflasyon farkını öğrenmek için 3 Temmuz Çarşamba gününü bekliyor.

Enflasyon farkı oluşması için ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 4'ü aşması gerekiyor. Merkez Bankası'nın yaptığı son beklenti anketindeki tahmine göre Ocak-Haziran enflasyonu yüzde 5.94 çıkabilecek.

Bu durumda memur emeklilerine yüzde 1.94 enflasyon farkı oluşacak.  Bu durumda maaşlara yüzde 6.94 enflasyon farkı yansıtılacak.

Ayrıca Temmuz'da, her ay verilen maaşın yüzde 4'ü oranında verilen ek ödemenin (vergi iadesi) tutarı da yeni aylıktan hesaplanacağı için artacak.

En düşük maaş ek ödeme dahil 2 bin 379 lira 59 kuruştan 165,14 lira artışla 2 bin 544 lira 73 kuruşa çıkacak.
 

SONRA YATIRILACAK
Memurlar maaşlarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alıyor. Zam oranının ortaya çıkması için 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verisi bekleniyor. Bu nedenle Temmuz ödemeleri zam yansıtılmadan yatırılacak. Yani memur emeklileri önce zamsız maaş alacak ve ardından da zam farkları yatırılacak.
 

DOKTORA 2.374 TL İLAVE ÖDEME
Emekli doktor ve diş hekimleri için Ocak'ta başlayan ilave ödeme uygulamasında her ay verilen tutar da Temmuz'da zamlanacak.

Uzmanların 2 bin 220 lira olan aylık ilave ödemesi 2 bin 374 liraya çıkabilecek. Uzman olmayanların da ilave ödemesi bin 697 liradan bin 815 lirayaulaşabilecek. Bu ödemeden, makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlar yararlanacak.